Всички производители

Отстъпки в Зоя БГ

За Handmade Naturals

Ръчноизработени и естествени

Handmade Naturals е семейна фирма. Страстта и енергията, които стоят зад марката, са на Роси. Всичко започна през 2006-та, когато невинно проучване за начините на лечение на упоритите себореен дерматит и дерматит, причинен от пелени на дъщеря ни, разкри не само какво влиза в продуктите за бебета, но и в различни марки продукти за поддържане на кожата, които се използват ежедневно от милиони хора. След дълго разучаване на естествените масла и съставки, започнахме да правим у дома собствени продукти за грижа за кожата. Първият ни крем за лице – Балансиращият крем за лице – бързо преобрази 'проблемната' кожа на Роси в здрав и греещ тен на лицето. Този крем е и днес един от най-продаваните ни продукти! Упоритите бебешки кожни проблеми на дъщеря ни изчезнаха, щом наблъсканите с химикали продукти бяха заменени със „100-процентово естествен сапун” и магически лечебния балсам 'Bottom Dream'.


Така се роди марката „Handmade Naturals” – от страстта за здрава кожа и тяло и приемане, че повечето скъпи марки съдържат химикали и добавки, които може да са много вредни. Бързо установихме присъствие онлайн с много лоялна клиентела. Бяха ни нужни няколко години усилена работа, изслушване на обратната информация от всички клиенти, техните препоръки и предложения, за да разработим всички чудесни продукти, които са част от нашата линия днес, и които ви позволяват да се грижите за кожата и косата си, без да използвате отровни химикали!
Не сме привърженици на тестовете върху животни! Преди да се включи в линията ни, всеки един продукт се тества от нас, семейството и приятелите. Източниците на всички съставки се подчиняват на нашите стандарти за 'само естествено', като доставчиците ни също не поддържат тестовете върху животни и където е възможно, съставките са био или поне феъртрейд. Всички продукти на „Handmade Naturals” са минали Оценка на безопасността от независима лаборатория, за да отговорят на текущите регламенти на ЕС и Великобритания за козметичните продукти.

 
Нашият магазин отвори врати през декември 2009г. Той е уютен, гостоприемен и мирише възхитително – тук клиентите могат да опитат и купят нашата линия или да изберат от други, безопасни за кожата продукти.
В края на 2009 г, съпругът на Роси – Алън – се присъедини към фирмата, като счетоводител и управител. Когато има време, той също обича да се занимава с произвеждането на продуктите, но това си остава до голяма степен царството на Роси.
 


ЦЯЛАТА НИ ЛИНИЯ ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА Е РЪЧНО ИЗРАБОТЕНА
Нашите продукти се правят ръчно в специализираната ни работилница – от премерването на съставките до смесването на продукта, пълненето на бурканите и поставянето на етикетите – и не съдържат нищо, осен чисти естествени съставки. Не възлагаме договори за производство на трети страни-производители. Рискът от замърсяване на продукта е основен проблем, тъй като производствените линии в такива заводи често обработват и синтетични и химически съставки. Ако някой ни произвежда продуктите, това ще означава, че нямаме гаранции за чистотата или произхода на съставките. Производството на едро обикновено изисква употреба на химически консерванти без да се знае какви са дългосрочните ефекти върху здравето ни. Предпочитаме нашите продукти да са колкото може по-пресни и произведени в работилницата по поръчка.


НАШИТЕ ПРОДУКТИ СА 100% ЕСТЕСТВЕНИ
Всяка една съставка, която е част от нашите продукти, е естествена. Думата 'естествен' може да е малко неясна и това, което е естествена съставка за един човек, може да не отговаря задължително на критериите на някой друг. Нашето мнение е, че естествено е всичко, което не е изкуствена синтетика (произведена от човека),  което или се намира направо в природата, или се извлича от билки, плодове или зеленчуци от природата и е благотворно за нашето тяло и кожа. Ако трябва да сме честни, всяка естествена съставка се нуждае от някакъв вид преработка, за да може да бъде използвана. Растителните мазнини се добиват чрез пресоване на семена или плодове на някое растение. За да се произведе масло от карите, ядките се събират, белят и смилат на паста, която се пресова, филтрира и се оставя да кристализира. По подобен начин, какаовото масло, което се използва за правене на шоколад или за грижа за кожата, не расте на дървото на удобни парчета, които трябва само да наберем и използваме…. За нас е важно всяка съставка –масло, олио, етерично масло, извлек или восък – да е извлечен от растение и да е минал минимална обработка, без употреба на химикали, разтворители, токсини или синтетични консерванти.


ПОЛУЧАВАТЕ ТОВА, КОЕТО ВИЖДАТЕ
Ние не подмамване клиенти, като оставяме впечатлението, че сме био или естествени, само да откриете после, че продуктът ви е всъщност коктейл от химикали с малък процент био добавки. Изброяваме всичките си съставки, не пишем с големи букви хубавите неща, а малките букви да оставяме за лошите. Намирането на истински естествени и безопасни съставки може да е малко като минно поле, изискващо внимателно проверяване на етикетите на продуктите. Ако ви е нужна помощ,  Базата данни за козметиката е чудесен източник на информация, където всеки може да провери отделни съставки или популярни марки и продукти, за да разбере точно колко естествени и безопасни са в действителност.


ВАШАТА КОЖА И ЗДРАВЕТО ВИ ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ
Вярваме, че естествената грижа за кожата не трябва да е извънреден лукс, а ежедневие, защото вашата кожа и вашето здраве са най-важното нещо. Естествената грижа за кожата не трябва да е упражнение по скъпи опаковки. Нашата линия за грижа за кожата и косата са с разумни цени, така че да можете да си позволите да се грижите за себе си и за своята кожа, естествено, всеки ден.