Cinnamon Essential Oil - 10ml

Cinnamon Essential Oil - 10ml

Price: € 5.55 (€ 55.50 / 100 ml)

Manufacturer: Zoya Goes Pretty ®
SKU: SKU9606
EAN: 3800231696839
in stock:
Quantity:
-
+
€ 5.55
Add to Wishlist


Description

Етеричното масло от канела се получава от листата на канеленото дърво. То има топъл, ориенталски, подправъчен аромат и се използва като средна нотка в парфюмерията. Комбинира се добре с аромати на портокал, мандарина, ванилия, карамфил, джинджифил, кокос.

Внимание:

Маслото от канела е високо концентрирано и дразни лигавицата и кожата. Да не се използва от бременни жени и хора с алергии. Преди употреба направете тест за чувствителност в ямката на лакътната свивка, като предварително разредите в базово масло. Ако сте бременна, кърмите, имате свърхчувствителна кожа или искате да използвате етерично масло за детето си, първо се консултирайте с ароматерапевт.
Да не се използва преди излагане на слънце. Съхранявайте етеричното масло добре затворено на тъмно място недостъпно за деца. Не е предназначено за вътрешна употреба.

Употреба:

За масаж добавете не повече от 1 капка в 50 мл базово масло. Всички етерични масла трябва да се разреждат в растително масло или друга подходяща база преди употреба върху кожата, както и преди добавяне към вана. Не се препоръчва директно и интензивно вдишване (например парна инхалация) на етерични масла за повече от 15-20 минути. Това не се отнася за вдишването на масла, разпръснати във въздуха чрез дифузер или арома лампа. За най-добър резултат използвайте арома лампа за 30-60 минути, след което я изключете за 30-60 минути и редувайте. Не забравяйте да проветрявате помещението периодично. Само за външна употреба. Съхранявайте на тъмно и хладно място, недостъпно за деца.

Съставки (INCI):

Cinnamomum zeylanicum leaf oil*.
*съставка от органичен произход.

10 мл

Customers who bought this item also bought

  • Add to basket Our Price: € 3.05
    Притежава остър, пикантен, свеж, наподобяващ камфор. Използва се като връхна нотка в парфюмерията. Комбинира се добре с етерични масла от лавандула, чаено дърво, мащерка, мента, лимон. Подходящо за мазна и склонна към омазняване кожа и коса, тъй като спомага за регулиране на себума.
  • Add to basket Our Price: € 3.35
    Lavender oil comes from lavender (Lavandula angustifolia), an easy-to-grow, evergreen shrub that produces clumps of beautiful, scented flowers above green or silvery-gray foliage. High-quality lavender oil has a sweet, floral, herbaceous, and slightly woody scent.
  • Add to basket Our Price: € 6.15
    This uplifting oil is really good for clearing congested & problem skin.  It is also commonly used as part of a full body massage to help encourage the body's own detoxification system. Grapefruit is particularly useful on oily skin types & cellulite.
  • Add to basket Our Price: € 4.65
    All parts of the lemon have used around the house and medicinally. The oil has been used around the house as a cleaning agent, and medicinally it has a history of stimulating the digestive system. 10ml
Show next 5 products

To contact us about this product, please use the following enquiry form

* Your name, email and any personal data will be handled according to our Privacy policy