Родопска подправка "Вкусът на България" - 30 г

Price: 4.95 лв (16.50 лв / 100 g)

Our featured products
 • Bestselling
 • Local product
Manufacturer: Spizing
Origin: Bulgaria
SKU: SKU9637
EAN: 3800500289519
Out of stock
Quantity:
-
+
4.95 лв
Add to Wishlist


Description

Районирахме страната според местно растящите подправки и традиционните рецепти, за да установим какви са характерните за всеки регион комбинации от подправки и в какво се използват. Така създадохме серията “Вкусът на България”. Родопска подправка - характерна комбинация от подправки на база джоджен и див кимион, която е типична за Родопския край, който е създал родопските сърми, смилянския боб, пататника, клина, чевермето и много други.

• Съветваме да използвате с телешко, агнешко, варива, зеленчуци.
• Съдържа рецепти за родопски кюфтета и джуркан боб.

Всяка кутийка съдържа и 2 рецепти - характерни за региона идеи за използване на микса – една с месо и една без. Опаковката стига за две до три готвения за 4 човека, ако се използват в препоръчителните количества.

Съставки:

джоджен, магданоз, кимион, риган, мащерка.

Подправките са без сол и захар, за да може всеки да прецени според вкуса и диетата си колко сол и захар да добави и дали да ги използва изобщо. Не използваме овкусители, оцветители, консерванти, концентрирани екстракти и подобрители на вкуса (мононатриев глутамат) или други изкуствени съставки.

Металната кутия е със специално предназначение дългосрочно съхранение на храни и гарантира 100% херметичност, което е изключително важно при съхранение на мляни подравки. Практически подправките не изветряват до отварянето на кутията.

30 гр.Shipping & handling
We ship within 24 hours with tracked and signed delivery. For Bulgaria it takes 1 day, for Greece and Romania: 1-2 days, for other EU countries it takes 3-5 days. Tracking number is available after your order upon request.

Customers who bought this item also bought

 • Out of stock Our Price: 4.95 лв
  Балканска подправка - създадена e на базата на българската шарена сол. Комбинацията от балкански сминдух, чубрица и джоджен дава характерния български вкус на всяка рецепта, в която я използвате. Съдържа рецепти за пълнени чушки с боб и свинско с картофи на фурна.
 • Out of stock Our Price: 4.95 лв
  Шопска подправка - универсална комбинация от подправки на база чубрица, която е популярна в цяла България, но е произлязла от Шоплъка, от където е тръгнало разпространението на градинската чубрица. Съдържа рецепти за шопски кебап и сирене по шопски.
 • Out of stock Our Price: 4.95 лв
  Черноморска подправка - характерна комбинация от подправки за Черноморския и Добруджанския регион, базирана на девисил (лющян). Свежият и универсален профил на тази подправка пасва чудесно на богатия на продукти регион. Съдържа рецепти риба на фурна и добруджанска яхния.
 • Out of stock Our Price: 4.95 лв
  Дунавска подправка - изтънчена комбинация, базирана на тарос. Това е подправката, разпространена в централна и северна България. Характеризира се с деликатен, сладък билков аромат. Съдържа рецепти за пиле с ориз и рибена чорба.
Show next 5 products

To contact us about this product, please use the following enquiry form

* Your name, email and any personal data will be handled according to our Privacy policy