Натурален консервант - 30 мл

Price: 7.15 лв (23.83 лв / 100 g)

SKU: SKU10219
in stock:
Quantity:
-
+
7.15 лв
Add to Wishlist


Description

Натурален консервант, който съхранява приготвената от Вас козметика, която съдържа водна фаза (продукти за коса, кремове, лосиони, тоник, шампоани, душгелове и др.). Има широк спектър на действие и е ефикасен против растеж на бактерии, гъбички и дрожди, мухъли в козметични продукти, съдържащи вода. Икономичен и лесен за употреба.

Дозировка:

В емулсии, миещи средства, разтвори за мокри кърпички от 0.8 до 1.7% (от общото тегло на готовия продукт), в последната фаза от приготовлението му. Изключително важно е точното измерване на продукта с прецизна везна.

Разтворимост:

Във вода

Съвместимост:

С козметични съставки: Добра съвместимост с всички емулгатори, пигменти, гуми, соли (за шампоани и други миещи средства).
С шишета и контейнери: В чистата му форма е несъвместим с контейнери от PET, PC, PMMA.

Рецепта от Зоя БГ

Крем за лице "Rose Dream"
за нормална, суха и зряла кожа
Какво е необходимо?
МАСЛЕНА ФАЗА:
6 г емулгатор Olivem 1000
5 г масло от авокадо
10 г масло от макадамия
5 г шипково масло
ВОДНА ФАЗА:
69 г розова вода
2.5 г глицерин
ОХЛАЖДАЩА ФАЗА:
0.5 г (10 капки) етерично масло от гераниум
0.5 г (10 капки) етерично масло от немска лайка
0.5 г витамин E
1 г натурален консервант

Начин на приготвяне:
1.Прибавете глицерина към водата и разбъркайте, докато се образува гелообразна хомогенна каша. Загрейте я на водна баня, докато достигне 70 градуса. 2.Разтопете съставките от маслената фаза на водна баня, докато достигнат 70 градуса. 3.Проверете дали водната и маслената фаза са на една и съща температура. Те няма да се емулгират правилно, ако са със различна. 4.Излейте постепенно водната към маслената фаза, като през цялото време разбърквате с пасатор, за да емулгирате сместа. 5.Оставете да се охлади до 40 градуса, като периодично рабърквате. При охлаждането ще започне да се уплътнява. 6.Щом достигне 40 градуса, добавете етеричните масла и консерванта и отново разбъркайте. 7.Прехвърлете в опаковка по избор.
Срокът на годност на крема е 12 месеца.
 

Съставки (INCI):

Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl alcohol, Aqua.

Предупреждение:

Внимание, бензиловият алкохол е потенциален алерген (позволен е за употреба в био козметиката). Преди влагането му в готов продукт и употребата на готовия продукт нанесете малко разтвор от 1% на сгъвката на ръката и в следващите 48 часа наблюдавайте за реакция.
Съхранявайте на стайна температура, на сухо и тъмно място. Затваряйте старателно шишенцето след употреба. Пазете от деца. Не поглъщайте, не го вдишвайте и избягвайте контакт с очите. Задължително се придържайте към определените граници на количество за употреба.

30 мл



Shipping & handling
We ship within 24 hours with tracked and signed delivery. For Bulgaria it takes 1 day, for Greece and Romania: 1-2 days, for other EU countries it takes 3-5 days. Tracking number is availabale after your order upon request.

Customers who bought this item also bought

  • Add to basket Our Price: 14.75 лв
    Vitamin E (Tocopherol) has powerful antioxidant properties and it is most commonly used in cosmetic products to delay rancidity and to extend shelf life. Add 0.5% - 2.5% to oils, lotions and homemade skin care products. GMO free.
  • Add to basket Our Price: 13.65 лв
    Zinc Oxide is powdered, oxidized zinc derived from the naturally occurring mineral, zincite, and routinely used in a wide range of consumer products. It may be used in cosmetic products such as mineral make-up, ointments, sunscreens.
  • Add to basket Our Price: 9.85 лв
    Хиалуроновата киселина на прах служи за изработване на хиалуронов гел. 1 грам e достатъчен за получаването на около 120 мл гел. Тази съставка е позната като изключително активна и то в ниски дози и има интензивен хидратиращ и повдигащ ефект.
  • Add to basket Our Price: 6.85 лв
    Хиалуронова киселина готов гел 1%. Готовият гел на хиалуроновата киселина има интензивен хидратиращ и повдигащ ефект. Хиалуроновата киселина е незаменима съставка в антиейдж продуктите и тези с лифтинг ефект.
  • Add to basket Our Price: 4.35 лв
    Lactic acid is naturally occuring organic acid also known as Alpha Hydroxy Acids or AHAs, along with glycolic acid. Lactic Acid is used for its properties as exfoliant, humectant, pH adjuster, and generally as skin conditioning agent.
Show next 5 products

To contact us about this product, please use the following enquiry form

* Your name, email and any personal data will be handled according to our Privacy policy