Натурален консервант - 30 мл

30 g

Price: 5.90 лв (19.67 лв / 100 g)

SKU: SKU10219
in stock:
Quantity:
-
+
5.90 лв
Add to Wishlist


Description

Натурален консервант, който съхранява приготвената от Вас козметика, която съдържа водна фаза (продукти за коса, кремове, лосиони, тоник, шампоани, душгелове и др.). Има широк спектър на действие и е ефикасен против растеж на бактерии, гъбички и дрожди, мухъли в козметични продукти, съдържащи вода. Икономичен и лесен за употреба.

Дозировка:

В емулсии, миещи средства, разтвори за мокри кърпички от 0.8 до 1.7% (от общото тегло на готовия продукт), в последната фаза от приготовлението му. Изключително важно е точното измерване на продукта с прецизна везна.

Разтворимост:

Във вода

Съвместимост:

С козметични съставки: Добра съвместимост с всички емулгатори, пигменти, гуми, соли (за шампоани и други миещи средства).
С шишета и контейнери: В чистата му форма е несъвместим с контейнери от PET, PC, PMMA.

Рецепта от Зоя БГ

Крем за лице "Rose Dream"
за нормална, суха и зряла кожа
Какво е необходимо?
МАСЛЕНА ФАЗА:
6 г емулгатор Olivem 1000
5 г масло от авокадо
10 г масло от макадамия
5 г шипково масло
ВОДНА ФАЗА:
69 г розова вода
2.5 г глицерин
ОХЛАЖДАЩА ФАЗА:
0.5 г (10 капки) етерично масло от гераниум
0.5 г (10 капки) етерично масло от немска лайка
0.5 г витамин E
1 г натурален консервант

Начин на приготвяне:
1.Прибавете глицерина към водата и разбъркайте, докато се образува гелообразна хомогенна каша. Загрейте я на водна баня, докато достигне 70 градуса. 2.Разтопете съставките от маслената фаза на водна баня, докато достигнат 70 градуса. 3.Проверете дали водната и маслената фаза са на една и съща температура. Те няма да се емулгират правилно, ако са със различна. 4.Излейте постепенно водната към маслената фаза, като през цялото време разбърквате с пасатор, за да емулгирате сместа. 5.Оставете да се охлади до 40 градуса, като периодично рабърквате. При охлаждането ще започне да се уплътнява. 6.Щом достигне 40 градуса, добавете етеричните масла и консерванта и отново разбъркайте. 7.Прехвърлете в опаковка по избор.
Срокът на годност на крема е 12 месеца.
 

Съставки (INCI):

Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl alcohol, Aqua.

Предупреждение:

Внимание, бензиловият алкохол е потенциален алерген (позволен е за употреба в био козметиката). Преди влагането му в готов продукт и употребата на готовия продукт нанесете малко разтвор от 1% на сгъвката на ръката и в следващите 48 часа наблюдавайте за реакция.
Съхранявайте на стайна температура, на сухо и тъмно място. Затваряйте старателно шишенцето след употреба. Пазете от деца. Не поглъщайте, не го вдишвайте и избягвайте контакт с очите. Задължително се придържайте към определените граници на количество за употреба.

30 мл

Customers who bought this item also bought

 • Add to basket Our Price: 13.65 лв
  Zinc Oxide is powdered, oxidized zinc derived from the naturally occurring mineral, zincite, and routinely used in a wide range of consumer products. It may be used in cosmetic products such as mineral make-up, ointments, sunscreens.
 • Add to basket Our Price: 14.75 лв
  Vitamin E (Tocopherol) has powerful antioxidant properties and it is most commonly used in cosmetic products to delay rancidity and to extend shelf life. Add 0.5% - 2.5% to oils, lotions and homemade skin care products. GMO free.
 • Add to basket Our Price: 0.65 лв
  Suitable for storing or carrying smaller quantities of cream, oils, or other cosmetic products.
 • Out of stock Our Price: 9.85 лв
  Хиалуроновата киселина на прах служи за изработване на хиалуронов гел. 1 грам e достатъчен за получаването на около 120 мл гел. Тази съставка е позната като изключително активна и то в ниски дози и има интензивен хидратиращ и повдигащ ефект.
 • Add to basket Our Price: 4.15 лв
  Eмулгаторът е ключовият елемент за изработването на козметичен крем (емулсия). Той позволява смесването на две взаимно несмесващи се съставки, като масло и вода. Olivem е натурален емулгатор, произведен на базата на маслина.
Show next 5 products

To contact us about this product, please use the following enquiry form

* Your name, email and any personal data will be handled according to our Privacy policy