Емулгатор за козметика Olivem - насипен

Price: € 2.15 (€ 14.33 / 100 g)

SKU: SKU9979
in stock:
Quantity:
-
+
€ 2.15
Add to Wishlist


Description

Eмулгаторът е ключовият елемент за изработването на козметичен крем (емулсия). Той позволява смесването на две взаимно несмесващи се съставки, като масло и вода. Olivem е натурален емулгатор, произведен на базата на маслина. Има стабилизираща, емулгираща, хидратираща и сгъстяваща функция. Съвместим е с широка гама козметични съставки с широк диапазон на рН (от ​3 до 12), като придава на кремовете белота и грация. Използва се самостоятелно, тъй като е самоемулгиращ се и няма нужда от ко-емулгатори.

Характеристики:

Точка на топене​: около 60°С
Разтворимост: в масло
​Външен вид: ​бели твърди флейки
Мирис: Характерен
pH 5,0 - 7,0 (100g/l)

Употреба:

Дневни и нощни кремове, продукти за почистване на лице и хидратация, околоочни кремове, кремове за чувствителна кожа, спирала за мигли, кремообразен фон дьо тен и ВВ крем, слънцепредпазни продукти, бебешки продукти, продукти за коса в емулсионна форма, автобронзанти

Примерна употреба:

Серуми и лосиони с нисък вискозитет: 2 - 3%
Лосиони и кремове с висок вискозитет: 3 - 5%

Съставки (INCI):

Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate

Предупреждение:

Това е козметична съставка. Не е готов козметичен продукт и не може да бъде използван като такъв. Продуктът е предназначен единствено за въшна употреба.


Shipping & handling
We ship within 24 hours with tracked and signed delivery. For Bulgaria it takes 1 day, for Greece and Romania: 1-2 days, for other EU countries it takes 3-5 days. Tracking number is availabale after your order upon request.

Customers who bought this item also bought

  • Add to basket Our Price: € 3.65
    Натурален консервант, който съхранява приготвената от Вас козметика, която съдържа водна фаза (продукти за коса, кремове, лосиони, тоник, шампоани, душгелове и др.). Има широк спектър на действие и е ефикасен против растеж на бактерии, гъбички и дрожди, мухъли в козметични продукти, съдържащи вода.
  • Add to basket Our Price: € 7.55
    Vitamin E (Tocopherol) has powerful antioxidant properties and it is most commonly used in cosmetic products to delay rancidity and to extend shelf life. Add 0.5% - 2.5% to oils, lotions and homemade skin care products. GMO free.
  • Add to basket Our Price: € 3.55
    Хиалуронова киселина готов гел 1%. Готовият гел на хиалуроновата киселина има интензивен хидратиращ и повдигащ ефект. Хиалуроновата киселина е незаменима съставка в антиейдж продуктите и тези с лифтинг ефект.
  • Add to basket Our Price: € 5.95
    Almond oil is rich in fatty acids making it suitable for all skin types. It is quickly absorbed and soothes, nourishes, and softens the skin, reducing wrinkles. It stimulates the epidermis making it very effective against stretch marks and loss of elasticity in problematic areas.
  • Add to basket Our Price: € 5.95
    Grape Seeds Oil is very light, easily absorbed, penetrating deeply in the skin, regulating fatty secretions, and improving blood circulation. It is a strong natural antioxidant thanks to the high content of beneficial fatty acids which guard against oxidation and slow down the aging process.
Show next 5 products

To contact us about this product, please use the following enquiry form

* Your name, email and any personal data will be handled according to our Privacy policy