Активен въглен на прах - насипен

Price: € 1.60 (€ 5.33 / 100 g)

BB date: 28-02-2023
Origin: United Kingdom
SKU: SKU11066
in stock:
Quantity:
-
+
€ 1.60
Add to Wishlist


Description

Активният въглен на прах е изцяло натурален продукт - фин черен прах без аромат, който се използва най-често за избелване на зъбите, домашни дезодоранти или за почистващи маски за лице. Активният въглен е различен от овъглените черни частици в храната или в камината и тази разлика се дължи на начина на производство, който прави праха много абсорбиращ и му позволява да се свързва с различни молекули, йони и атоми. Активирането на въглена включва нагряване на богати на въглерод материали като дървесина, торф, кокосови черупки или дървени стърготини до висока температура без кислород. Процесът оголва въглена от молекулите, абсорбирани преди това, и освобождава отново позициите за свързване. Този процес намалява също и размера на порите във въглена и прави дупки във всяка молекула, като по този начин увеличава цялостната повърхност. В резултат на това 1 чаена лъжица активен въглен има повече площ от футболно поле.

Начин на употреба:

Използвайте самостоятелно, разбъркан с вода, за маски за лице или комбинирайте с други съставки като глина, базово масло и етерично масло. Подходящ е за мазна кожа.

Рецепта от Зоя БГ

Избелваща паста за зъби
с 3 съставки
Какво е необходимо?
1/2 ч.л. активен въглен на прах
2 с.л. сода бикарбонат
2 с.л. кокосово масло
1-2 капки етерично масло от сладка мента (по желание)

Разтопете кокосовото масло на водна баня. След това го излейте в малка купичка и добавете активния въглен, содата и етеричното масло, ако използвате. Разбъркайте добре и пресипете в удобна за ползване кутийка. Съхранявайте на сухо и хладно.
 

Съставки (INCI):

Charcoal Powder (активен въглен на прах от кокосови черупки)


Shipping & handling
We ship within 24 hours with tracked and signed delivery. For Bulgaria it takes 1 day, for Greece and Romania: 1-2 days, for other EU countries it takes 3-5 days. Tracking number is available after your order upon request.

Related products

Customers who bought this item also bought

  • Add to basket Our Price: € 4.45
    Хиалуронова киселина готов гел 1%. Готовият гел на хиалуроновата киселина има интензивен хидратиращ и повдигащ ефект. Хиалуроновата киселина е незаменима съставка в антиейдж продуктите и тези с лифтинг ефект.
  • Add to basket Our Price: € 7.55
    Vitamin E (Tocopherol) has powerful antioxidant properties and it is most commonly used in cosmetic products to delay rancidity and to extend shelf life. Add 0.5% - 2.5% to oils, lotions and homemade skin care products. GMO free.
  • Add to basket Our Price: € 1.10
    Beeswax can be used in a variety of homemade cosmetic recipes like creams, lip balms, lotions and other beauty products.
  • Add to basket Our Price: € 2.90
    The Amla fruit, also known as the Indian gooseberry, comes from a small tree that grows throughout India. The tree is worshipped as "Mother Nature" due to its nourishing properties.
Show next 5 products

To contact us about this product, please use the following enquiry form

* Your name, email and any personal data will be handled according to our Privacy policy