Всички производители

Отстъпки в Зоя БГ

Алтея Органикс

В нашата компания работят хора, които правят всичко с голяма страст и дават всичко от себе си. Ние обичаме природата и нейните плодове, ценим и се грижим  за обкръжаваща ни среда и харесваме предизвикателствата, които ни карат да даваме всичко от себе си и повече.  Алтея Органикс е част от Алтея Инс и е специализирана в продукцията на сертифицирани био  необработени аромати и ароматерапевтични продукти.

Кои са нашите ценности?
Алтея Органикс взима участие в иниацитиви за намаляване на вредите от пестициди и се опитва да се отличи чрез практикуване на био земеделие и изграждане напостоянен земеделски модел. Нашата основна цел е да предпазим крехката околна среда и да запазим въздуха, водата и почвата чисти. Да правим продукти, които са чисти, безопасни и свободни от пестецидни остатъци.

Къде са създадени нашите продукти?
Продуктите на Алтея Органикс са произведени в Долината на Българската роза. Основните съставки на нашите продукти – розата и лавандулата, използвани в сертифицираните българско розово масло, розова вода, лавандулово масло и лавандулова вода, са отгледани в уханните полета на Алтея.


Нашият ангажимент
Да запазим  околната среда чрез прилагане на био земеделие
Био земеделието не позволява да се изпозлват токсични торове, хербициди, инсектициди, регулатори за развитие на растенията, утайки, генно-модифицирани организми (ГМО).  Чрез употребата на природни земеделски методи почти няма негативно въздействие върху живота в почвата, изтощаване на невъзстановими ресурси и се запазват качествата на водата и въздуха.

Фини продукти за по-здраво бъдеще
Има нарастващи доказателства за ползите от био съставките и продуктите върху човешкото тяло. Съставките, които са сертифицирани от USDA и са 100% чисти, свободни от пестициди, изкуствени химикали и остатъци, са богати на енергия. Ние вярваме, че био грижата е по-здравословният и по-добър избор за всеки.

Социални отговорности и подкрепа
Откакто е открита, нашата компания работи усърдно, за да даде работа и подкрепа на местното население и някои от най-бедните села в Розовата долина и Балканският регион в България. Даваме шанс и икономическа подкрепа на над 300 семейства. Нашите работници са нашето голямо семейство.

 

Какво означава "USDA - био сертифициран продукт"?
Процесът на биосертифициране създава система, която обединявава изискванията и регулациите за всички био производители.За да бъдат сертифицирани като био/органик, продуктите трябва да са отглеждани според стриктно прилагани, постоянни правила. Сертификацията включва инспекция на стопанските ниви, технологичен и производствен процес. Детайлен документален архив, периодично тестване на почвата, водата и необработените продукти, за да е сигурно, че всички стандарти и регулации са спазени. Когато се купува продукт с печат на USDA - био сертификат  ние можем да сме сигурни, че съставките в този продукт са контролирани и са подложени на стриктни и последователни био стандарти.

 


Нашите продукти в магазин Зоя.БГ можете да разгледате тук >>