Ядки пекан - био - насипни

Цена: 5.35 лв (10.70 лв / 100 г)

Произход: Мексико
Код: SKU10712
в наличност:
Брой:
-
+
5.35 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Ядките пекан (Carya illinoinensis) са плодове на дърво, което не вирее в Европа и за първи път са пренесени на Стария континент през 16-ти век от испанските колонизатори. Местните жители са ги използвали като храна и разменна монета, а първите заселници оценяват хранителните им качества и от 19-ти век започват да ги култивират. И днес САЩ произвежда най-много пекан в света.

За разлика от познатия у нас орех, този е с гладка черупка със затворени „шевове“, самата ядка е по-издължена и сплесната на вид, по-сладка на вкус и по-високомаслена. Именно затова пеканът, освен като северно-американски, е известен още и като маслен орех.

Използва се главно за директна консумация или може да се добавя към салати, торти, сладки. В нашия блог Кукуряк може да видите рецепта с ядки пекан.

Хранителни стойности за 100 г:

Енергийна стойност 3010kJ /720kcal
Мазнини - 72 г
 от които наситени - 6,0 г
Въглехидрати - 4,0 г
 от които захари - 4,0 г
Фибри - 10,0 г
Белтъчини - 9,0 г
Сол - 0,0 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 23.15 лв
    С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
  • Поръчайте Нашата цена: 16.35 лв
    Кашуто е широко използвано в традиционната кухня на Югоизточна Азия в супи, яхнии и месни ястия. Плътният му вкус с повече сладки нотки от останалите ядки, както и фактът, че много бързо омеква след накисване, го превръщат в ключова съставка в съвременните вегетариански и сурови рецепти.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност