Червено водорасло (Irish moss) - био - 60 г

Цена: 18.15 лв (30.25 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
Заместителен продукт
Производител: ZoyaBG ®
Годно до: 31-05-2025
Произход: Ирландия
Код: SKU1120
Баркод: 3800231693746
в наличност:
Брой:
-
+
18.15 лв
Добавете в желани

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ


Предлагаме всички продукти с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 19.15 лв

Описание:

Био сертификат може да изтеглите от ТУК(изисква Adobe PDF Reader).

Червеното водорасло, известно още като ирландски мъх и карагенан, расте по скалистите брегове на Атлантическия океан. Сварено във вода, червеното водорасло се сгъстява и образува желе. Особено популярно е в Ирландия, където се комбинира с мляко, ванилия и алкохол, до получаване на желиран крем, подобен на панна кота. В Азия се използва заедно с агар-агар за приготвяне на желирани десерти.

Начин на употреба:

Поставете шепа от червеното водорасло в стъклен съд и изплакнете добре. Оставете да се кисне в хладка вода за поне 3 часа, след което блендирайте на висока скорост, докато получите хомогенна паста. Съхранявайте в хладилник до 10 дни. Използвайте сместа за сгъстяване и стабилизиране на напитки, сосове и десерти.

Хранителна стойност за 100 гр:

Енергийна стойност - 260kJ/62kcal
Мазнини - 1.3 гр,
от които наситени - 0.6 гр.
Въглехидрати - 1.9 гр,
от които захари - 0.1 гр.
Белтъчини - 1.3 гр.
Сол - 3.3 гр.

60 гр

Рецепта от Зоя БГ

Ванилов сладолед
Какво е необходимо ?
2 чаени чаши накиснати бадеми
3 чаши вода
1 чаша кокосово масло, разтопено на водна баня
1 чаша накиснато червено водорасло
1 чаша сироп от агаве
1/2 чаена лъжичка ванилови зърна на прах
3 щипки хималайска сол

Поставете в блендер бадемите и водата, за да направите бадемово мляко - блендирайте за няколко минути, докато бадемите не се разбият добре (на малки стърготини). След това изцедете и отсранете получената пулпа от бадемите (тях може да използвате за друга рецепта) - течността наподобява истинското мляко. След това блендирайте 1 чаша от бадемовото мляко с червеното водорасло до получаване на гладка смес. Прибавете останалите съставки и мляко. За предпочитане е да сложите кокосовото масло последно като го прибавяте постепенно. Излейте сместа в подходящ за камерата съд и замразете за през нощта. Когато е готов, насладете се на сладоледа със сезонни плодове, малинов или шоколадов сос.

Ето и няколко предложения за различни варианти на този сладолед:
* Прибавете 1 чаена чаша какао на прах и настъргана портокалова кора за шоколадов сладолед
* Прибавете 1 чаена чаша ситно нарязани пресни листа от мента и 1 чаена чаша счукани какаови зърна преди да замразите
* Прибавете 1 чаена чаша банан или манго - в този случай намалете количеството вода на 1 чаена чаша
* Прибавете 2 супени лъжици Мака на прах и заместете сиропа от агаве с кленов сироп, за да получите сладолед с вкус на карамел
Насладете се!
 

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 8.25 лв
    Баобаб е тропическо дърво, известно като "дървото на живота", което се среща в африканската савана. Плодовете му, имащи размерите на кокосов орех и също толкова твърда черупка, изсъхват по естествен път, докато са все още на дървото. След това прахът вътре в тях се отделя механично. С приятен вкус и ниско съдържание на захар, баобабът е обичана хранителна добавка за малки и големи.
  • Поръчайте Нашата цена: 10.65 лв
    Консумирана от векове в района на Хималаите, днес моринга се култивира, за да се използват всички нейни части - с шушулките й се пречиства водата, от семките й се извлича масло за козметични цели, а листата й се готвят като спанак или се стриват на прах и служат като хранителна добавка. Смята се, че действа благотворно върху дейността на имунната система.
  • Поръчайте Нашата цена: 9.45 лв
    Чиа е ниско растение от рода на градинския чай с малки, твърди семенца. Векове наред чиа семената са били употребявани като храна или напитка от индианците от Югозападна Америка и латиноамериканците. Позната като „храната за бягане“, чиа става все по-търсена и в Европа. Има неутрален вкус и може да се използва в разнообразни сладки и солени рецепти.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat