Червена леща - био 500 г

Цена: 5.05 лв (1.01 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Най-продаван
Производител: Suma
Код: SKU2298
Баркод: 5017601024125
в наличност:
Брой:
-
+
5.05 лв
Добавете в желани
 

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

Лещата (Lens culinaris) принадлежи към бобовите култури – като всички варива, тя е източник на белтъчини с ниско съдържание на мазнини и висок процент фибри. Тази комбинация определя ключовата й роля в растежа, изграждането, възстановяването и поддържането на тъканите в кръвните, кожните, костните и мускулните клетки. Предимството на червената леща е, че е по-крехка и се сварява много по-бързо от традиционната кафява – за около 10-15 минути. 100 g сварена червена леща покрива 45% от дневните нужди на организма от фолиева киселина, без която организмът не може да обновява клетките. Тя е отличен източник на желязо, както и на антиоксиданти, подобни на тези, които се съдържат в зеления чай и червеното вино.

Подходящa за приготвяне на супи, гювечи и др.

500 г

Не съдържа глутен. Сертификат Soil Association

 

Рецепта от Зоя БГ

Крем супа от червена леща и амарант

Какво е необходимо ? 
• 1 ч. червена леща • ⅓ ч. амарант • ½ глава лук • 1 морков • 2 с.л зехтин • 1 с.л. кимион • 1 с.л. сушена мента • 1 с.л. куркума • ¼ ч. нарязани на дребно и отцедени домати • 1 с.л. червен пипер • 5 ч. вода или зеленчуков бульон • хималайска сол • лют червен пипер • лимон


Задушете ситно нарязаните лук и моркови със зехтина на бавен огън. Добавете кимиона, червения пипер, доматите и покрийте с капак за 2-3 минути. Добавете добре измитите леща и амарант, ментата, куркумата  и водата (бульона) и разбъркайте добре. Варете на бавен огън, докато сместта се сгъсти добре (около 20 минути). Добавете хималайска сол и лют пипер на вкус. Пасирайте в блендер или с пасатор. Сервирайте топла с четвъртинка лимон.

 

Други продукти, които биха ви заинтригували

  • Поръчайте Нашата цена: 6.75 лв
    Лещата принадлежи към бобовите култури – като всички варива, тя е източник на белтъчини с ниско съдържание на мазнини и висок процент фибри. Тази комбинация определя ключовата й роля в растежа, изграждането, възстановяването и поддържането на тъканите в кръвните, кожните, костните и мускулните клетки.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.15 лв
    Зърната на червената леща притежават наситен оранжев цвят в сурово състояние. След като се сготвят, те стават бледо жълти и рядко запазват цялостната си форма, поради което са подходящи за крем супи, предястия или пюрета. Тъй като зърната са разполовени, лещата се приготвя изключително бързо.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • очакваме Нашата цена: 3.75 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 6.25 лв
    Био овесени ядки, едри. Типичен пример за пълнозърнеста храна - те са много добър източник на фибри (почти 10%), които подобряват храносмилането и подпомагат изхвърлянето на токсините. Същевременно, овесените ядки доставят от т.нар. бавни въглехидрати.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.75 лв
    Чиа е ниско растение от рода на градинския чай с малки, твърди семенца. Векове наред чиа семената са били употребявани като храна или напитка от индианците от Югозападна Америка и латиноамериканците. Позната като „храната за бягане“, чиа става все по-търсена и в Европа. Има неутрален вкус и може да се използва в разнообразни сладки и солени рецепти.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност