Червена леща - био - насипна

Цена: 8.75 лв (8.75 лв / 1 кг)

Произход: Турция
Код: SKU3628
в наличност:
Брой:
-
+
8.75 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Лещата (Lens culinaris) принадлежи към бобовите култури – като всички варива, тя е източник на белтъчини с ниско съдържание на мазнини и висок процент фибри. Тази комбинация определя ключовата й роля в растежа, изграждането, възстановяването и поддържането на тъканите в кръвните, кожните, костните и мускулните клетки. Предимството на червената леща е, че е по-крехка и се сварява много по-бързо от традиционната кафява – за около 10-15 минути. 100 g сварена червена леща покрива 45% от дневните нужди на организма от фолиева киселина, без която организмът не може да обновява клетките.  Тя е отличен източник на желязо, както и на антиоксиданти, подобни на тези, които се съдържат в зеления чай и червеното вино. 

Употреба: 

Измийте хубаво и сварете, докато омекне. Цветът ще се промени от червеникав към жълто-оранжев. Стремете се да прибавяте лимонов сок към ястията с леща - храните с витамин C (като цитрусите) подпомагат усвояването на желязото.

Съставки:

Червена леща от биологично земеделие

Хранителна стойност за 100 гр:

Енергийна стойност - 1534  kJ/ 362 kcal
Мазнини - 2.6  гр
 от които наситени - 0.6 гр
Въглехидрати - 54.9 гр
 от които захари - 2.3 гр
Протеини - 27.2 гр
Фибри - 5.2 гр
Сол - 0.003 гр

Класация на продукта по продажби
#1 в Насипни храни

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.
  • Поръчайте Нашата цена: 23.15 лв
    С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.90 лв
    Кокосово мляко се произвежда от настърганата сърцевина на кафевия кокос. Цветът и богатия му вкус се дължат на високото съдържание на кокосово масло, като в голям процент са наситени мастни киселини. Традиционно, месестата част на кокоса се смила на дребно и се смесва с малко вода.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност