Чана дал (лющен нахут) - 1 кг

Чана дал (лющен нахут)  - 1 кг

Цена: 10.95 лв (1.10 лв / 100 гр)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
Производител: KTC
Произход: Обединено кралство
Код: SKU10842
Баркод: 5013635352456
в наличност:
Брой:
-
+
10.95 лв
Добавете в желани
 

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

Чана дал е бобова храна, популярна в Индия. Наричат го още нахутена леща или лющен нахут - традиционна храна за бенгалската кухня. Подходящ за супи, индийски ястия дал и печени ястия. Изплакнете дала и отцедете добре водата. Залейте го с прясна вода и сложете да кипне. След като заври намалете огъня и варете 30-40 минути, докато омекнат зърната.

Молим, почистете от камъчета и други преди приготвяне. След отваряне да се съхранява в добре затворен съд и да се консумира до 6 месеца.

Рецепта за яхния с дал:

Време за приготвяне 1 - 2 часа. За 4-6 порции.
Продукти:
* 250 г чана дал (изплакнат докато потече бистра вода)
* 3 с.л. растителна мазнина за готвене
* 1 с.л. семена от кимион
* 1 малка глава лук, нарязана
* 3 с.л. чеснова паста и паста от джинджифил
* 3 домата
* 1 ч.л. куркума на прах
* 2 ч.л. смлян кориандър
* сол на вкус
* шепа пресни листа от кориандър, нарязани
Приготвяне:
1. Сложете дала в тенджера и го залейте с 900 мл вода. Разбъркайте добре и сложете да заври. Почистете пяната от повърхността с лъжица. След като заври, захлупете и намалете огъня. Разбърквайте редовно в продължение на 35-40 минути или докато омекне. Добавяйте вода, ако е нужно. 2. След като далът се свари, го свалете от огъня и с помощта на тел за разбиване на яйца намачкайте зърната. Оставете да се охлади и сгъсти. 3. Междувременно загрейте мазнината на среден огън. Добавете семената от синап и ги запържете за 20-30 секунди. 4. Добавете лука и запържете за 4-5 минути, докато стане златист. 5. Разбъркайте доматите с чесъна и джинджифила на пюре и ги добавете към тигана с подправките. Разбъркайте добре. 6. Добавете смлените подправки и 100 мл вода и разбъркайте. Добавете сол на вкус и оставете да заври. След това намалете огъня и оставете да къкри 15-20 минути или докато мазнината от соса изплува на повърхността. 8. Добавете сварения дал и разбъркайте добре. Ако има нужда, добавете вода. Оставете да заври и поръсете с листата от кориандър преди да сервирате.

Съставки:

Чана дал (лющен нахут) 100%
Може да съдържа следи от глутен и серен диоксид.

Хранителни стойности за 100 г:

Енергийна стойност 1353kJ/318kcal;
Мазнини - 1.3 г,
от които наситени - 0.2 г;
Въглехидрати - 56 г,
от които захари - 2.2 г;
Фибри - 4.9 г;
Белтъчини - 24 г;
Сол - 0.03 г

1 кг

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 17.85 лв
    Малина - Шардоне - Мискет е нов продукт, продължаващ линията плодови вина на Трастена с високо качество. Полу-суха, полу-сладка напитка, която се съчетава с пикантна храна, суши и екзотични салати. Препоръчва се с меки сирена и ядки.
  • Поръчайте Нашата цена: 9.75 лв
    Урид дал е известен като бяла леща и всъщност е лющен боб мунг - традиционна храна за индийската кухня. Подходящ е за супи, индийски ястия дал и печени ястия.
  • очакваме Нашата цена: 2.59 лв
    Арменски тънък хляб без мая и животински съставки. Освен че може да се консумира като всеки хляб, лавашът е подходящ за увиване на сандвичи тип дюнер или бурито, както и за всякакви други рулца, които Ви подскаже въображението. Можете да го ползвате и като блат за пица или кори за баница.
  • Поръчайте Нашата цена: 9.35 лв
    Пречистено масло от семената на растението рицин (Ricinus Communis), получено след студено пресоване и подложено на лека преработка при температура между 80°С и 110°С. Рициноловата киселина, на която е богато, потиска развитието на вируси и бактерии и тъй като прониква дълбоко в кожната тъкан, е особено подходящо за третиране на акне.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност