Фракционирано кокосово масло - наливно

Цена: 5.15 лв (10.30 лв / 100 г)

Годно до: 30-06-2023
Произход: Индия
Код: SKU10643
в наличност:
Брой:
-
+
5.15 лв
Добавете в желани


Описание:

Фракционираното кокосово масло е масло без цвят и мирис и е известно също под името каприлови/капринови триглицериди или средноверижни триглицериди (MCT) - MCT масло. Триглицеридите на мастните киселини са основните компоненти на растителните масла. Всяко растително масло е уникална комбинация от триглицериди на различни мастни киселини. Фракционираното кокосово масло се абсорбира бързо и омекотява незабавно кожата, като не оставя мазен филм. Изключително лесно се разнася. Това "сухо" масло е идеално както за приготвяне на маслени продукти, така и на тоалетни млека и кремове. Каприловите/капринови триглицериди са наситени и затова са стабилни на оксидиране и гранясване, което ги прави отлична основа за правене на маслени извлеци.

Маслото се получава чрез процес, наречен фракциониране. Той се използва за да се отделят различните типове мазнини, които се намират естествено в маслата. Фракционирането е възможно поради различните точки на топене на различните мазнини. Например, лауриновата киселина и дълговерижните мастни киселини имат по-висока точка на топене от каприловата киселина и каприновата киселина. Следователно, те се втвърдяват по-рано при охлаждане. Фракционирането на кокосовото масло се получава при нагряване на маслото до над точката му на топене. След това се оставя да се охлади и втвърдената част (фракция) се отделя от течната.

Примерна употреба:

В емулсии: за кремове и тоалетни млека с фина текстура, лесно нанасяне и бързо попиване; в масажни масла; в базови масла и маслени серуми; като носител на етерични масла, спомага за тяхното още по-бързо абсорбиране; в декоративната козметика - за приготвяне на фон дьо тен, червила, ружове; като базово масло за маслени извлеци на сухи билки.

Рецепта от Зоя БГ

Масло без отмиване
за суха, увредена коса
Какво е необходимо?
60 грама фракционирано кокосово масло
20 грама масло от жожоба
20 грама масло от бабасу
10 капки етерично масло от сладък портокал

Предварително разтопете на водна баня маслото от бабасу. Към него добавете останалите масла и излейте в 100 мл шише със спрей помпа. Използвайте след баня, на влажна коса без отмиване.
 

Съставки (INCI):

Caprylic / Capric Triglyceride (Medium Chain Triglyceride)*

* био съставки



Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

  • 1
    Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
  • 2
    Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
  • 3
    Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви

Други продукти, които биха ви заинтригували

  • Поръчайте Нашата цена: 11.15 лв
    Студено пресованото масло от бабасу е ценeно заради силните си овлажняващи свойства. Използва се като заместител на кокосовото масло и подобно на него се топи при контакт с кожата, попива бързо и не оставя мазни следи. Подходящо за всеки тип кожа.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat