Фина морска сол – нерафинирана и неизбелвана - насипна

Цена: 3.35 лв (3.35 лв / 1 кг)

Препоръчано от Зоя.БГ
 • Най-продаван
Годно до: 30-09-2024
Произход: Италия
Код: SKU5383
Баркод: 7678601966521
в наличност:
Брой:
-
+
3.35 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Фина морска сол – изцяло натурална, нерафинирана и неизбелвана, без изкуствени добавки.


Морската сол се извлича с изпаряване на водата от моретата, океаните или солените езера. Модерното производство е концентрирано почти изцяло в Средиземноморието и няколко други области с топъл и сух климат. Подобно на минералната, морска сол се добива още от праисторически времена. Счита се, че заради по-различната, „хрускава“ текстура от тази на обикновената трапезна, морската сол осигурява по-богато усещане за вкусовите рецептори. Включена в ястие, тя влияе на крайния резултат заради естествено запазеното минерално съдържание и различната си разтворимост.

Каква е разликата между морската сол и готварската (трапезна) сол?

Морската сол се добива от изпаряване на съответните водни басейни, има минимална обработка, не се използват добавки и в състава й остават минерални елементи като магнезий, калий, калций и други.
Готварската сол се добива от солни отлагания по скалите, след което се преработва, за да добие фина текстура и да се разтваря по-лесно. След рафинирането, не остават минерални елементи, понякога се добавят химически агенти, които предпазват от навлажняване и образуване на буци.
И морската сол, и обикновената трапезна доставят приблизително еднакво количество натрий. Препоръчителната дневна доза е 1500 мг/ден.

Морската сол е по-бедна на йод – от 1920 г. готварската се подсилва с йод като превенция срещу гуша.

В козметиката

Морската сол се използва за направата на скраб, други продукти за кожа както и за продукти срещу изпотяване и дезодоранти. Използва се като ексфолиант за отстраняване на мъртви клетки както и за стимулиране на обновяването на кожата.

Хранителни стойности за 100 г:

Сол - 96,9 г
Натрий - 38,76 мг

Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

 • 1
  Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
 • 2
  Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
 • 3
  Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви


За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на насипни храни, чайове, подправки и наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.
Класация на продукта по продажби
#24 в Био и натурални храни
#2 в Насипни храни

Други продукти, които биха ви заинтригували

 • Поръчайте Нашата цена: 10.75 лв
  Сивата морска сол от Guerande, известна у нас като келтска сол, се добива повече от 2 хилядолетия в Бретан. Солените блата съдържат сиво-синкава глина, която отдава на солните кристали различни минерали и микроелементи. На тях се дължи неповторимият цвят на тази сол от Атлантика и подчертаният ѝ вкус.
 • Поръчайте Нашата цена: 3.35 лв
  Насипнa хималайска сол - розова, фина. Хималайската сол може да варира значително като цвят поради многообразието от разноцветни жилки в скалата. Тя може да бъде прозрачна, бяла, светло розова, тъмно розова, червена или кафява.
 • Поръчайте Нашата цена: 4.75 лв
  Морска сол – изцяло натурална, нерафинирана и неизбелвана, без изкуствени добавки. Счита се, че заради по-различната, „хрускава“ текстура от тази на обикновената трапезна, морската сол осигурява по-богато усещане за вкусовите рецептори.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

 • Поръчайте Нашата цена: 1.60 лв
  Солети-Гризети са направени от смлян на каменна мелница български лимец, квас и хималайска сол. Пълнозърнести и веган. В рецептата са използвани основно местни продукти, произведени в малка био ферма. Имат натурален вкус и са с намалено съдържание на сол и глутен, което ги прави много подходящи за деца.
 • Поръчайте Нашата цена: 20.35 лв
  С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
 • Поръчайте Нашата цена: 3.25 лв
  Смята се, че бялото брашно, смляно на каменна мелница, е по-добрият избор от бялото брашно от индустриалните мелници. Бялото брашно от каменна мелница е с леко кремав оттенък и страхотен аромат. Хлябът от него е по-тъмен цвят, поради липсата на избелители.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat