Урид дал (бяла леща) - 1 кг

1 кг

Цена: 7.80 лв 9.75 лв (0.78 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Добра цена
Show discount
20 percent
Производител: KTC
Код: SKU10843
Баркод: 5013635352562
в наличност:
Брой:
-
+
7.80 лв
Добавете в желани
 

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

Предлагаме този продукт с 20% отстъпка до изчерпване на наличностите.


Урид дал е известен като бяла леща и всъщност е лющен боб мунг - традиционна храна за индийската кухня. Подходящ е за супи, индийски ястия дал и печени ястия. Изплакнете дала и отцедете добре водата. Залейте го с прясна вода и сложете да кипне. След 10 минути намалете огъня и варете 60 минути, докато омекнат зърната.

Молим, почистете от камъчета и други преди приготвяне. След отваряне да се съхранява в добре затворен съд и да се консумира до 6 месеца.

Рецепта за яхния с урид дал:

Време за приготвяне 30 минути. За 4 порции.
Продукти:
* 200 г урид дал (изплакнат и изцеден според инструкциите на опаковката)
* 1 ч.л. хималайска сол
* ¼ ч.л. куркума
* 1 с.л. паста от джинджифил
* 2 чаши вода
* ¼ ч.л. гарам масала
* ½ ч.л. манго на прах
За поръсване:
* 3 с.л. гхи
* 1 ч.л. семена от кимион
* ⅛ ч.л. асафетида
* 1 зелена люта чушка, нарязана
* 4 парчета лимон (за украса)
Приготвяне:
1. Измийте и изплакнете дала според инструкциите на опаковката. 2. Сложете го в тенджера под налягане с 2 чаши вода. Добавете солта, куркумата и джинджифила. Сложете да се готви на среден огън. 3. Когато започне да излиза пара, намалете огъня и оставете 5 минути. 4. Изключете огъня и изчакайте да излезе всичката пара, преди да отворите тенджерата под налягане. Далът трябва да е омекнал. Ако е нужно, добавете вода, но зърната трябва да се виждат отчетливо, а не да се разпадат. Далът се сгъстява, след като престои малко, така че е добре да го оставите с повече течност, отколкото искате да има. 5. Добавете гарам масалата и мангото на прах и разбъркайте добре. 6. За соса за поръсване: Загрейте гхито в малък съд. Тествайте температурата като пуснете едно семе от кимион - ако се разпука веднага, маслото е готово. Добавете семената от кимион и когато започват да се разпукват, добавете асафетидата, джинджифила и зелените люти чушки. Разбърквайте за няколко секунди. Добавете 1 с.л. вода, за да не изгорят подправките.

Съставки:

Урид дал (бяла леща) 100%
Може да съдържа следи от глутен и серен диоксид.

Хранителни стойности за 100 г:

Енергийна стойност 1340kJ/316kcal;
Мазнини - 1.8 г,
от които наситени - 0.2 г;
Въглехидрати - 60 г,
от които захари - 3.4 г;
Фибри - 9.7 г;
Белтъчини - 23 г;
Сол - <0.01 г.

1 кг

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 11.00 лв 13.75 лв
    Шареният боб е подходящ за супи, яхнии и печени ястия. Вариант е обикновения боб, който се използва в италианската, португалската, турската и гръцката кухня. Известен е с тънката си люспа.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.10 лв 5.15 лв
    Деликатният и сговорчив характер на нахута го прави желан за различни импровизации и експерименти. Традиционната закуска в Пенджаб представлява сварен нахут с настъргана глава лук, супена лъжица доматено пюре, къри, семена от кориандър и кимион плюс обилно количество джинджифил. Сервира се с оризово хлебче.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.85 лв
    Лимонов сок Плюс - с добавено био етерично масло от лимон. Произведен от био сицилиански лимони, отглеждани на североизточния бряг на Сицилия - област, известна с качеството на цитрусовите си плодове.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност