Тика масала - 60 г

Тика масала  - 60 г

Цена: 5.10 лв (8.50 лв / 100 г)

Производител: ZoyaBG ®
Код: SKU10493
Баркод: 3800231698031
в наличност:
Брой:
-
+
5.10 лв
Добавете в желани

Предлагаме храните с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 5.37 лв

Описание:

Има много спорове за произхода на тика масала, но едно от най-популярните мнения е, че тика масала е съвременно изобретение на неизвестен бангладешки готвач във Великобритания. Без значение откъде произлиза, няма спор, че тика масала е любим къри аромат във Великобритания - като къри сос с месо, риба или зеленчуци, както и като съставка на панировка с пикантен вкус.

Начин на употреба:

Чудесно се комбинира както с постни, така и с месни ястия.

Съставки:

Кориандър, куркума, сол, синап на прах, кимион, чесън на прах, джинджифил, лют пипер, червен пипер, лимонена киселина, кардамон и екстракт от куркума.

60 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.35 лв
    Каджун или креолски микс е традиционна за щата Луизиана смес от подправки, широко използвана в ястията от този район - яхнии, каши, супи, джамбалая (нещо като гювеч) и други.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.65 лв
    Бахарат е пикантна комбинация от подправки, традиционна за арабската кухня. Приготвя се в различни вариации и се използва подобно на гарам масалата в Индия
  • Поръчайте Нашата цена: 4.10 лв
    Буквално преведено - Гарам масала, означава микс от люти подправки. Тази ароматна и пикантна подправка се използва в различни ястия от индийската кухня. Не съдржа глутен, веган.
  • Поръчайте Нашата цена: 2.50 лв
    Гарам масала е ароматна смес от подправки, широко използвана в кухнята на страните от Югоизточна Азия. Точните съставки варират според района и личния вкус. Нашата Гарам масала представлява комбинация от кориандър, канела, джинджифил и карамфил.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност