Темпе

Цена: 8.65 лв (4.33 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Най-продаван
  • Продукти от България
Очаквана дата на доставка
Заместителен продукт
Производител: Кринг
Код: SKU1927
Баркод: 3800053897001
в наличност:
Брой:
-
+
8.65 лв
Добавете в желани


Описание:

Темпе е храна, направена чрез контролирана ферментация на сварени соеви зърна с плесента ризопус. Този фермент на темпе свързва соевите зърна в компактна бяла маса и произвежда естествени антибиотични агенти, за които се счита, че увеличават телесната защита от чревни инфекции и която оставя соевия изофлавин непроменен.

Темпето е било любима храна и основен източник на протеини в Индонезия в продължение на няколко стотин години, но става все по-популярно по света, тъй като се увеличават значително хората, особено вегетарианци и вегани, нуждаещи се от изофлавин. Те, освен другото, откриват разнообразния и добър вкус на темпе, намират структурата и протеиновото съдържание за интересно.

Темпето е много хранително и съдържа множество здравословни съставки, включително основни аминокиселини и соеви фитохимикали. Основните фитохимикали, всъщност, са изофлавин и сапунините. В темпето са запазени всички фибри на соевото зърно; ензимите му, образували се в процеса на ферментация, подобряват храносмилането.

Темпе има относително твърда структура и аромат на гъби. Може да бъде използвано по различни начини - често се използва и като съставка към супи, салати и сандвичи.

Съставки:

соя - не генно модифицирана, соев сос, слънчогледово олио

Хранителни стойности за 100 г:

Енергийна стойност 197kcal;
Мазнини 11 г
Въглехидрати 9 г
Фибри 8 г
Белтъчини 18 г.

200 г

Други продукти, които биха ви заинтригували

  • Поръчайте Нашата цена: 11.75 лв
    Био темпе на парченца с натурален вкус - без подправки и аромати, подходящо за мариноване и за заместване на месото в различни рецепти. Може да се използва в ястия като азиатски, приготвени на уок (stir-fry), салати или супи рамен. Подходящо за вегани.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat