Тахан сусамов - био - 250 г

Цена: 11.95 лв (4.78 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Най-продаван
Производител: Carley's
Произход: Обединено кралство
Код: SKU1238
Баркод: 5055052606927
в наличност:
Брой:
-
+
11.95 лв
Добавете в желани


Описание:

Суров, тъмен сусамов тахан

Във фабриката в Корнуол се преработват ядки, сусам, фъстъци, соя, горчица и зърнени храни, които съдържат глутен. Използва се "зелена енергия" и рециклирано стъкло за бурканчетата си - всичко това за да намалим нашия въглероден отпечатък. Препоръчваме ви, доколкото е  възможно, да използвате повторно това бурканче.

Таханът е паста, която се прави от смлени сусамови семена. В Близкия Изток таханът се приготвя от белени семена, докато в Югоизточна Азия се използват небелени, общо използваното наименование е "сусамова паста". Таханът е основна съставка в хумуса и в други близкоизточни храни. В Азия се използва също като съставка в някои китайски, корейски и японски ястия. Таханът се превръща във все по-обичайна и използвана съставка в европейската кухня.

Този тахан е приготвен на температура до 44 градуса, при което се запазват максимално всички полезни нутриенти (хранителни съставки).

Натуралният сусам е една от най-богатите храни на планетата. Белтъчните му вещества са с висока биологична стойност, а мастите са многокомпонентни и трайни (противостоят на гранясване). Те съдържат и редкия витамин „Т”, който укрепва тъканите и кръвоносните съдове и предпазва от увреждания, кървене и разязвяване. Сусамът съдържа и ватимини, особено от В-група, но още по-голяма е ползата от концентрираните в него високоусвоими минерали – калций (най-богата храна на този елемент), магнезий, цинк и мн.др. Ето защо, той е много полезен за енергизиране и изграждане, най-вече при вегани, които не употребяват и млечни продукти. Много е полезен при гастрити, колити и язви, слаби кости и стави (остеопороза) и лесно възбудими нерви. В аюрведичната медицина, както и в арабските страни, сусамът и сусамовото масло се използват много често, включително и външно – за масажиране, жабурене, като капки за нос при хрема и т.н.

Употреба:

По 15-45 г на ден (1 до 3 супени лъжици), смесен с настъргани плодове и подходящ подсладител, или прибавен към различни каши.

Съставки:

Пълнозърнести сусамени семена; студено пресовано масло от сусам

Хранителна стойност за 100 гр:

Енергийна стойност – 2610 kJ / 624 kcal
Мазнини – 63 г
от които наситени – 8 г
Въглехидрати – 16 г
от които захари - 0.2 г
Протеини - 12.7 г
Фибри – 8 г
Сол - 0.018 г

Информация за алергени:

* Съдържа сусам

250 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 11.70 лв
    Годжи бери са използвани в Китай от векове, но добиват популярност като сушени плодове в Европа едва през 21 век. Консумирайте директно, прибавете към шейкове, зърнени закуски и сурови десерти или използвайте в приготвянето на други сладки и солени ястия.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.75 лв
    Чиа е ниско растение от рода на градинския чай с малки, твърди семенца. Векове наред чиа семената са били употребявани като храна или напитка от индианците от Югозападна Америка и латиноамериканците. Позната като „храната за бягане“, чиа става все по-търсена и в Европа. Има неутрален вкус и може да се използва в разнообразни сладки и солени рецепти.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност