Тапиока на гранули, ZoyaBG ®, 400 г

Цена: 7.85 лв (1.96 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Мъничета
Заместителен продукт
Производител: ZoyaBG ®
Годно до: 10-02-2025
Произход: Тайланд
Код: SKU2105
в наличност:
Брой:
-
+
7.85 лв
Добавете в желани

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ


Предлагаме всички продукти с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 8.30 лв

Тапиока на перли/гранули, без глутен, за приготвяне на пудинг или като заместител на ориз

Тапиока на гранули, добита от корен на маниока. Представлява нишесте, което може да замести част от брашната в безглутеновото хранене. Перлите от тапиока имат неутрален вкус и са без мирис, с размер от 2 до 4 мм. Използват се в приготвянето на солени и сладки продукти. Подходящи за вегетарианци и вегани.

Указания за употреба:

Използвайте за направата на различни теста и хлебни продукти, за сгъстяване на супи. Като заместител на ориза или за приготвяне на кремове, пудинги и десерти.
Преди употреба се накисва за 1-2 часа и се слага да заври, докато зърната станат прозрачни. Рецепта за бонбони и Пудинг с тапиока

Съставки:

гранулирано нишесте от маниока (Manihot esculenta).

Хранителна стойност за 100g:

Енергия - 1485kJ / 350kcal
Мазнини - 0.5g,
от които наситени - 0.1g;
Въглехидрати - 86g,
от които захари - 0.5g;
Белтъчини - 0.5g;
Фибри - 0.9g;
Сол - 0.1g

400 г

Рецепта от Зоя.БГ

Морковен пудинг (за 4 порции)

Съставки:
3 средно големи моркова (настъргани)
1/3 чаша стафиди
1 и 1/2 чаши оризово мляко с ванилия или друго ядково мляко
1/4 ч.л. смлян динджифил
3 с.л. тапиока

Смесете всички съставки в средно голяма купа и гответе на средна температура, като разбърквате често за около 15 минути или докато омекнат морковите и течността се сгъсти. Прехвърлете в блендер и завъртете до получаване на гладка смес. Сервира се топло или охладено.
 

Други продукти, които биха ви заинтригували

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 5.25 лв
    Кокосово мляко се произвежда от настърганата сърцевина на кафевия кокос. Цветът и богатия му вкус се дължат на високото съдържание на кокосово масло, като в голям процент са наситени мастни киселини. Традиционно, месестата част на кокоса се смила на дребно и се смесва с малко вода.
  • Поръчайте Нашата цена: 7.85 лв
    Агар-агар представлява полизахарид, извлечен от червени и кафяви водорасли. Особено популярен сред вегетарианците, агар-агар се използва основно като растителна алтернатива на желатина. Подходящ е за приготвяне на желета, мусове, пудинги и други десерти или за сгъстяване на сосове.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat