Таблетки Спирулина - Био - 300x500 мг

Цена: 39.15 лв (0.13 лв / 1 бр)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Най-продаван
Очаквана дата на доставка
Заместителен продукт
Производител: Rainforest Foods
Годно до: 25-06-2024
Произход: Обединено кралство
Код: SKU1806
Баркод: 5060213550506
в наличност:
Брой:
-
+
39.15 лв
Добавете в желани


Описание:

300 таблетки x 500 мг

Таблетките спирулина на Rainforest Foods са 100% чисти и органични. Те не съдържат пълнители, свързващи вещества или допълнителни съставки.

Спирулина е микроскопично растение, което расте в сладки води и съдържа повече есенциални хранителни вещества от почти всяка друга храна. Спирулина е отличен източник на протеин, който лесно се абсорбира от организма и съдържа висока концентрация на всички осем основни аминокиселини. Също така притежава значително повече витамин А от морковите, до 50 пъти повече желязо от спанака и над 25 пъти повече калций от млякото. Спирулина е мощен източник на антиоксиданти, включително и зеаксантин, лутеин и астаксантин и е доказано, че помагат на организма да се бори с редица заболявания.

Тази органична Спирулина се прави на остров в Южнокитайското море в екологично чист район, на голяма разстояние от индустриалните дейности и райони. Обикновено процесът на производство се състои от 5 етапа.

Първият етап включва създаването на източник за посевен материал, който се използва за отглеждане. Малка партида от посевния материал се подбира внимателно, за да се гарантира, че щамът ще е с най-високите възможни хранителни качества. В последствие тази партида се отглежда в лабораторни условия, докато не се постигне достатъчно количество, което може да се трансплантира във външни басейни за отглеждане. 

Вторият етап включва отглеждането на спирулина. Отгледаната в лабораторни условия партида се внася във външни басейни за отглеждане, които съдържат естествени подземни води, които са внимателно филтрирани преди да влязат в употреба. Спирулината расте в тези водни басейни чрез фотосинтеза. 

Третият етап е събирането на реколтата. Видимата плътност на спирулината се измерва редовно, докато достигне до подходящите нива. След това се събира. Първата реколта се появява приблизително 1-2 месеца след внасянето на лабораторната партида във водния басейн. След това се събира на цикли в продължение на 7-10 дена, докато не бъде напълно прибрана.  

Четвъртият етап - сушене. Сушенето на спирулината се извършва чрез пулверизаторна (spray drying system) система, която осигурява възможно най-пълно запазва на хранителните качества. Този метод използва смесване на капки вода и спирулина, които се впръскват в камера и след частично изпарение се премахва водата. Като се поддържат ниски температури по време на този процес се запазват всички хранителни качества на спирулината. 

Последният етап е производството на крайния продукт - спирулина на прах или на таблетки. Това се извършва в лаборатория, регистрирана за Добра производствена практика (Good Manufacturing Practice - GMP) при спазване на строги хигиенни условия.

Капсулите спирулина са произведени във Великобритания, като се използва органично сертифицирана спирулина на прах. 

Съставки:

Сертифицирана от Soil Association (GB organic certification 5) био спирулина на прах, без изкуствени оцветители, аромати и консерванти. Тази спирулина е отгледана по биологичен път в Югоизточна Азия за Rainforest Foods UK.

Дневната доза от 6 таблетки спирулина осигурява:

Витамин В2 - 0.01mg (1%*)
Витамин B6 - 0.02mg (2%*)
Магнезий - 7.8mg (2%*)
Желязо - 1.6mg (11%*)
Хром - 0.7µg (2%*)
* % от препоръчителния дневен прием

Начин на употреба:

Препоръчителната дневна доза е 6 x 500 милиграма (3 гр), приемана наведнъж или разделено на 2-3 приема дневно. В идеалния случай таблетките трябва да се приемат с вода 30 мин преди ядене.

Продуктът е хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене. Не е предназначен за диагностика и лечение на заболявания. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да се съхранява на място недостъпно за малки деца. Да не се приема от деца, бременни и кърмачки без консултация със специалист. Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от слънчева светлина. Не използвайте, ако опаковката е с нарушена цялост.

Други продукти, които биха ви заинтригували

  • Поръчайте Нашата цена: 32.15 лв
    Спирулина на таблетки от био спирулина, отглеждана в контролирани условия в Южна Индия - в район без индустриална, земеделска и човешка дейност. Микроводораслите спирулина подпомагат естествената обмяна на веществата и мускулатурата и нормалния метаболизъм на желязо и протеини.
  • Поръчайте Нашата цена: 42.15 лв
    Сертифицирана био хлорела с разбита клетъчна стена, без изкуствени оцветители, аромати и консерванти. 300 таблетки x 500 милиграма

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat