Сушена дървесна черна гъба Му-ар (наричана още юдино ухо или китайска черна гъба) отгледана върху бъзови дървета. Му-ар е широко застъпена в азиатската кухня и е традиционна съставка в ястия с ориз, нудъли, месо, зеленчуци, салати, приготвени в уок тиган.
25 г сушени гъби са получени от около 250 г пресни гъби
Начин на употреба на Сушени черни гъби Му-ар:
Накиснете гъбите в обилно количество студена вода и ги оставете да киснат в хладилник за минимум 1 час. След което измийте гъбите и ги варете за минимум 15 минути. Оставете ги са се отцедят и са готови да се добавят към избраното от Вас ястие.
Съставки:
сушена гъба му-ар.
Хранителни стойности за 100g:
Енергийни стойности 1410 kJ/332 kcal;
Мазнини 0.4g,
от които наситени 0g;
Въглехидрати 74g,
от които захари 1g;
Протеин 7.2g;
Сол 0.31g.
25 г