Белият тахан е с мека и лесна за нанасяне текстура и характерен леко горчив вкус. В кухнята на Близкия Изток, таханът е основната съставка на традиционни ястия като хумус, баба гануш и халва. Друга добра кулинарна употреба на сусамовата паста е като база за приготвянето на сосове и дресинги за салати, пресни и сготвени зеленчуци. Наситеният му вкус чудесно се омекотява от съставки като прясно изцеден сок от лимон/лайм, копър, магданоз, черен пипер, чесън и прясна мента. С естествено, високо съдържание на цинк и калций. 100% натурален продукт, без примеси, консерванти, палмовa мазнинa.
Начин на употреба на Суров сусамов тахан - бял:
Може да бъде използван самостоятелно или в комбинация със сладки и солени съставки. Смесен с подсладител по избор (мед, петмез от фурми, агаве), е перфектно допълнение към препечена филийка, като топинг на плодова салата или овесената каша. Добра храна по време на планински преходи и други дълготрайни спортни физически натоварвания.
Отделянето на мазнина на повърхността е естествен процес и гаранция за това, че продуктът не съдържа емулгатори. Разбъркайте, за да възстановите кремообразната му консистенция.
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност 2579kJ / 621kcal
Мазнини 56,4 g,
от които наситени мастни киселини 8 g
Въглехидрати 6 g,
от които захари 2 g
Фибри 3 г
Белтъчини 22,3 g
Сол 0 g
Съставки:
100% смлени белени семена от сусам
500 г