Сурово кашу - био - насипно

100 г, 200 г, 500 г, 1 кг, 2 кг

Цена: 6.15 лв (6.15 лв / 100 г)

Произход: Виетнам
Код: SKU4708
в наличност:
Брой:
-
+
6.15 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Кашу, органично земеделие


Ядка в кулинарен смисъл, кашуто всъщност е семката на плода от дървото Anacardium occidentale. За онези, които го познават единствено печено и осолено, суровото кашу може да ги изненада като нова храна. Плътният му вкус с повече сладки нотки от останалите ядки, както и фактът, че много бързо омеква след накисване, го превръщат в ключова съставка във вегетарианската кухня. В суровия си вид кашуто е отличен източник на протеини (18%), нишесте (23%) и ненаситени мазнини (73%) - предимно олеинова киселина. Всъщност, по композиция на мазнините то се доближава до зехтина. Добър източник е и на антиоксиданти, минерали като желязо, магнезий и цинк, които го превръщат в много добра възстановяваща храна за спортуващи.

Начин на употреба:

Добре е кашуто да бъде накиснато преди употреба, за да се улесни храносмилането. Консумирайте директно или използвайте в рецепти с десерти, мусове, кремове, торти. Може да се направи мляко от кашу, а с прибавена хранителна мая – ядково сирене.

Хранителна информация за 100 г:

Енергия - 2314 kJ/553 kcal
Въглехидрати - 30.19 г
скорбяла - 23.49 г
захари - 5.91 г
фибри - 3.3 г
Мазнини - 43.85 г
наситени - 7.78 г
мононенаситени - 23.8 г
полиненаситени - 7.85 г
Протеини - 18.22 г
Вода - 5.2 г
Тиамин (витамин B1) - 0.42 мг
Рибофлавин (витамин B2) - 0.06 мг
Ниацин (витамин B3) - 1.06 мг
Пантотенова киселина (витамин B5) - 1.14 мг
Витамин B6 - 0.417 мг
Фолиева киселина (витамин B9) - 25 мкг 
Витамин C - 0.5 мг
Витамин E - 0.9 мг  
Калций - 37 мг  
Желязо - 5.5 мг  
Магнезий - 292 мг
Манган - 1.66 мг  
Фосфор - 593 мг  
Калий - 660 мг
Цинк - 5.78 мг  
Натрий - 12 мг
Класация на продукта по продажби
#23 в Насипни храни

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Могат да се консумират директно, да се прибавят към мюсли или да се използват в различни сладки и солени ястия. Белените слънчогледови семена са подходящи също за приготвяне на ядкови млека, сосове и сурови десерти. Покълнали, семената са чудесна добавка към плодови и зеленчукови салати.
  • Поръчайте Нашата цена: 13.65 лв
    Неактивна мая на люспи с лек аромат на сирене и ядки. Богата на витамин B12 и цинк. Не съдържа глутен и животински съставки. Направена от неактивна мая и не съдържа добавки и консерванти. Може да се използва в супи, задушени ястия, салати или в мюслита за подобряване на вкуса.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.95 лв
    Органичнa канела от вида Cinnamomum verum (Cinnamomum zeylanicum), известна още като „истинска канела“ и „цейлонска канела“. Произхожда от Шри Ланка, за разлика от по-разпространената канела Cinnamomum Cassia, която вирее в Китай. Сравнена с касията, цейлонската канела съдържа минимално количество кумарин, има деликатен сладък аромат и вкус и е по-светлокафява на цвят.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност