Сурови бадеми - насипни - с. Тополица, България

Цена: 39.15 лв (39.15 лв / 1 кг)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Made in България
Произход: България
Код: SKU5451
Баркод: 45547984
в наличност:
Брой:
-
+
39.15 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Сурови бадеми., с. Тополица


Сладкият бадем (Prunus dulcis) вирее много добре в средиземноморски климат. Това е една от най-ранно култивираните плодови ядки.
Бадемовото дърво принадлежи към същия род, към който спадат кайсиите, прасковите и черешите. Тъй като кайсиевите ядки наподобяват месестия вкус на бадемите, но не са толкова сладки, понякога дори ги наричат горчив бадем.
Както всички ядки, бадемът е с много добра хранителна плътност, богат едновременно на протеини (22%) и на мононенаситени мазнини – от същия вид, който се съдържа в зехтина. Доставя също фибри (ядките са втория най-добър източник на фибри след зърнените култури), минералите магнезий, манган, калций и калий, а люспите му съдържат полифеноли.

Бадемите по света:

Амигдалота - белите бадемови сладки, които в Гърция сервират на Нова година и на сватбени тържества.
Амарето - ликьорът от бадеми, който правят в Италия и популярна ароматна добавка към силното им кафе.
Бадам халва - индийският вариант на нашата слънчогледова тахан халва
Марципан - типичният за Австрия пълнеж за сладкиши, приготвен от бадемово брашно и захарен сироп.
Макарони - изящните цветни бадемови сладки във Франция, който се правят от фино смлени бадеми, белтъци на сняг и захар.

Начин на употреба:

Преди консумация накиснете бадемите предварително за 8 часа. Използвайте самостоятелно, като добавка в зърнена закуска, плодови и зеленчукови салати, за приготвяне на ядково мляко, сурови десерти и печива.

Вижте по-подробни съвети как да консумирате суровите ядки и плодовете в книжката ни със сурови рецепти ТУК.

Видео - рецепта за бадемови сладки ТУК.
Класация на продукта по продажби
#92 в Насипни храни

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 5.95 лв
    Органичнa канела от вида Cinnamomum verum (Cinnamomum zeylanicum), известна още като „истинска канела“ и „цейлонска канела“. Произхожда от Шри Ланка, за разлика от по-разпространената канела Cinnamomum Cassia, която вирее в Китай. Сравнена с касията, цейлонската канела съдържа минимално количество кумарин, има деликатен сладък аромат и вкус и е по-светлокафява на цвят.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв

     До нашите ширини трудно достигат качествени пресни кокосови орехи, затова кокосовите стърготини са удобен заместител на пресния кокос в много рецепти.

  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Могат да се консумират директно, да се прибавят към мюсли или да се използват в различни сладки и солени ястия. Белените слънчогледови семена са подходящи също за приготвяне на ядкови млека, сосове и сурови десерти. Покълнали, семената са чудесна добавка към плодови и зеленчукови салати.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност