Био сертификат на продукта може да изтеглите от ТУК.
Какаовото масло (theobroma oil) се извлича от какаовите зърна и може да се използва за производство на шоколад, мехлеми, продукти за тяло. Има неустоим шоколадов вкус и аромат, точка на топене 34-38°С.
Суровото какаово масло е направено чрез метода на студеното пресоване, който съхрaнява естествените хранителни вещества до голяма степен. Какаовото масло е много устойчива мазнина, съдържаща естествени антиоксиданти, които предпазват от гранясване и дават възможност за съхранението му от 2 до 5 години. Гладката текстура, сладкия аромат и омекотяващите свойства го правят популярна съставка на козметичните продукти, като сапуни и лосиони.
То е известно и като отлично овлажняващо средство и се използва от векове за омекотяване на кожата на цялото тяло.
Начин на употреба:
Какаовото масло трябва да се разтопи на водна баня преди да се добави към други масла, тъй като е твърдо на стайна темепратура. Има омекотяващо свойство и попива бързо. Подходящо е за всеки тип кожа, но трябва да се избягва ако сте предразположени към алергии. Можете да смесите с кокосово масло или карите и да използвате като масло за тяло.
Рецепта от Зоя БГ
Масло за тяло с канела
Какво е необходимо ? 1 чаша кокосово масло
1 чаша какаово масло
1 канелена пръчка
1 ч.л. витамин Е (или капсула)
Разтопете какаовото масло на умерена температура и смесете с кокосовото, като разбърквате за около минута и оставете да се охлади. Добавете и витамин Е. Разбийте маслата с пасатор, за да се получи пухкава консистенция. Излива се в контейнер, в който можете да оставите парче канела за аромат. Подходящо за всеки тип кожа без мазна и комбинирана.
За още рецепти и идеи разгледайте нашия блог
Кукуряк.
Съставки (INCI):
*Theobroma Cacao Seed Butter (био какаово масло).
Съхранява се на хладно, сухо място.
20 / 150 гр
*150 гр. какаово масло се равняват приблизително на 160 мл