Сол от пустинята Калахари, ZoyaBG ®, 250 г

Цена: 5.85 лв (2.34 лв / 100 г)

Производител: ZoyaBG ®
Годно до: 31-12-2026
Произход: Южна Африка
Код: SKU17977
Баркод: 3800236321125
в наличност:
Брой:
-
+
5.85 лв
Добавете в желани

Предлагаме всички продукти с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 6.20 лв

Фина сол добита от пустинята Калахари

Coлтa от пycтинятa Kaлaxapи ce добива в Южна Африка oт естествено находище под земята. Дълбоко в недрата на пустинята Калафари преди 280 милиона години се е образувало подземно солено езеро, от което на повърхността излизат естествени соли. Заради жегите, районът винаги е бил необитаем и не е бил използван за промишлени цели. Така пустинята неподвластна на влиянието на околната среда, запазва солта чиста. Добитата сол се събира на ръка, изсушава се на слънце и се пакетира. Едрозърнестата сол е първоначалното състояние на солта, при необходимост тя се смила в среднозърнеста и фина сол с помощта на мелница от неръждаема стомана. Тя притежава естествена интензивна соленост, която е идеална за всекидневна употреба. Използва се при приготвяне на гъби, супи, риба, месо и ястия с яйца. Множество от шеф готвачите в световен мащаб се доверяват на този вид сол.

Указания за употреба на Сол от пустинята Калахари:

За овкусяване на ястията. Може да  добавите преди сервиране, за да подсили вкуса на храната.

Съставки:

Сол от Калахари.
Съхранявайте на сухо и хладно място, без пряка слънчева светлина, плътно затворено.

250 г

Класация на продукта по продажби
#1768 в Био и натурални храни

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 6.55 лв
    Солта Fleur de Sel (Цвете на солта) се добива от вековна солна мина в Южна Африка. Леко хрупкавите солени кристали са от чисти атлантически води. Евапоритните кристали са "каймакът" на морската сол - хрускави, с мек вкус и съдържание на минерали, а в същото време напълно чисти и естествени.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.25 лв
    Фина морска сол от солници на бреговете на Атлантическия океан в Португалия. Блестящо бял, непрозрачен цвят, нерафинирана сол, преминала само през процеси на измиване, сушене и смилане. Без добавки. Съдържа йод:
  • Поръчайте Нашата цена: 10.25 лв
    Хрускавите бели солни кристали или люспи се добиват от планински район в испанската провинция Аликанте. Използвайте подобно на солта тип „цвете на солта“ - в края на готвенето или при сервиране, където солните кристалчета буквално се топят в храната или на устните.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat