Сол Кала Намак от Индия, ZoyaBG ®, 100 г

Цена: 2.15 лв (2.15 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Мъничета
Производител: ZoyaBG ®
Произход: Пакистан
Код: SKU3569
в наличност:
Брой:
-
+
2.15 лв
Добавете в желани

Предлагаме храните с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 2.26 лв

Черна индийска едра сол с характерен вкус и мирис

Солта Кала Намак се използва в индийската кухня като подправка. За производството ѝ са необходими семената на харада, плодовете на дървото Terminalia chebula, които се преваряват в солен разтвор и по този начин солта придобива специфичния си цвят и аромат.Оцветява се в черния блещукащ цвят и вкус на плодовете. Поради високото съдържание на сяра и желязо, солта Кала Намак придобива подвеждащ, но характерен аромат на яйца. Опитайте тази сол като подправка за чатни или за ястия с пиле и ориз. Кала Намак сол, известна също като „Черна сол“, е един специалитет на индийската кухня. Среща се често и в тъмно червено заради високото съдържание на желязо. В Индия солта има друго значение. Сол като Кала Намак се използва в индийската кухня като подправка. Има няколко вида с различни вкусове и аромати.

Указания за употреба:

Главно за ястия с пиле, риба и ориз, като трапезна сол. Необичайно е да се готви с нея, въпреки че на пържен ориз често се поръсва Кала Намак към края на готвенето в уока. Добавяйте в ястия с кисело мляко и напитки. Поръсена върху пуканки, солта Кала Намак, предизвиква взискателния вкус. Използвайте в плодови салати, плодови сокове. Подходяща за приготвянето на коктейл Блъди Мери.

Особености:

забележителен черен цвят

Вкус:

естествена сол с деликатен вкус, има лек вкус на сварени яйца

Ястия:

предимно индийска / ориенталска кухня

100 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 6.15 лв
    Сива сол, приготвена от естествените морски кристали, които са внимателно изсушени и след това смлени до фин прах. Добита от бреговете на Бретан, област в Северна Франция, където корабоплаването е строго забранено.
  • Поръчайте Нашата цена: 5.09 лв
    Куркумата се отглежда най-вече в Индия и е известна подправка за овкусяване и оцветяване на ястия. В Китай, Индия и Индонезия се използва и като билка. Може да се добавя към ориз, яйца и другия ястия. Според някои проучвания активната съставка куркумин, откриващ се в куркумата е силен антиоксидант.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.85 лв
    Палмовата захар е традиционен подсладител в Югоизточна Азия. Извлича се от нектара, съдържащ се в цветовете на различни видове палмови дървета. Нашата захар се добива от растението Arenga pinnata.
  • Поръчайте Нашата цена: 25.15 лв
    Пречистеното масло гхи се използва широко в националната кухня на Пакистан, Индия, Бангладеш, Непал и Шри Ланка. Според Аюрведа, гхи е сатвична храна, а според древното учение те поддържат позитивизма, израстването и разширяването на съзнанието.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност