Сайтан

Цена: 5.00 лв (2.50 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Made in България
Производител: Кринг
Код: SKU2393
Баркод: 3800053897049
в наличност:
Брой:
-
+
5.00 лв
Добавете в желани
Изпращаме този продукт с охладител за многократно ползване
*осигурява температура до 72 часа
Цената на охладителя е 1.85 лв. като с 1 охладител можем да изпратим до 3 продукта


Описание:

Хранителен продукт направен от пшеничен протеин. Приготвя се, като от тестото, направено от пшенично брашно и вода, се отмие нишестето, оставяйки само протеина, който може да се приготвя и обработва по различни начини. Въпреки, че е все още недостатъчно известен, е алтернатива на базираните на соя заместители на месото като Тофу. Често се използва вместо месо в азиатската, вегетарианската, будистката и макробиотична кухня.

Пшеничният протеин е най-популярен в Китай, където се счита, че е добит за първи път, както и в кухните на други източни и югоизточни азиатски държави. В Азия често се среща в ресторанти, сервиращи основно на будистки клиенти, които не консумират месо и които въпреки всичко обичат да ядат безмесни версии на месни ястия.

Тъй като първоначално е популяризиран във втората половина на двадесети век от поддръжници на макробиотичната диета, Сай-тан е името, с което пшеничният протеин е известен в повечето англоезични държави. На запад готовият пшеничен протеин може да се намери в азиатските пазари и в магазини за здравословни храни.
Сайтан е предварително маринован в тамари (соев сос) и е готов за консумация, например за сандвич, за яхния. С него може да се замести месото във всяка една месна рецепта. Просто го поставяйте накрая, защото той няма нужда от дълга топлинна обработка както месото.

Не е подходящ за хора с алергия към глутен!

Съставки:

житен протеин, соев сос, лук, чесън, черен пипер, слънчогледово олио

Хранителни стойности за 100 г:

Енергийна стойност 160kcal;
Мазнини 0.5 г
Въглехидрати 11 г
Фибри 2 г
Белтъчини 23 г.

200 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност