Ръжено брашно 1 кг

Цена: 2.25 лв (2.25 лв / 1 кг)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Made in България
Произход: България
Код: SKU3926
Баркод: 38007415
очакваме доставка
Брой:
-
+
2.25 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Ръжта е богатa на минералите манган, желязо, мед, цинк, селен, магнезий, витамини от В група и фибри. Тя съдържа и полифеноли (ферулова киселина), които имат антиоксидантно действие. Процесът на отделяне на зародиша и триците от зърното е труден и брашното обикновено запазва голяма част от полезните хранителни вещества на зародиша, триците и ендоспермата. Дълбокият и отличителен аромат на ръжта, прави тази култура изключително популярна и остава незаменима в страните от Източна Европа и Скандинавия, тъй като е по-издръжлива на лошите атмосферни условия от останалите зърнени култури.

Тъй като ръженото брашно е с ниско съдържание на глутен, печивата, приготвени с него притежават по-малка еластичност и изглеждат по-мокри и плътни.

Начин на приложение:

Ръженото брашно придава неповторим вкус на печивата. Изключително подходящо за направата на хляб, палачинки, бисквити, пай, пица.

Съдържание:

Ръжено брашно.

1 кг

Други продукти, които биха ви заинтригували

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • очакваме Нашата цена: 2.65 лв
    Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.05 лв
    За приготвянето на това пълнозърнесто ръжено брашно е използвана специално подбран сорт ръж, отгледан на ниви край с. Стамболово. Брашното е смляно на каменна мелница, благодарение на което в зърното се запазват всички витамини, ензими, минерали и фибри, правещи брашното напълно натурално и здравословнo.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност