Пълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец - 1 кг

Цена: 6.85 лв (6.85 лв / 1 кг)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Най-продаван
  • Продукти от България
Очаквана дата на доставка
Производител: Ecosem
Годно до: 07-11-2024
Произход: България
Код: SKU5849
Баркод: 3800232100021
в наличност:
Брой:
-
+
6.85 лв
Добавете в желани


Описание:

За приготвянето на това пълнозърнесто брашно е използван еднозърнест лимец, отгледан на ниви край с. Стамболово. Брашното е смляно на каменна мелница, благодарение на което в зърното се запазват всички витамини, ензими, минерали и фибри, правещи брашното напълно натурално и здравословнo. Това пълнозърнесто брашно съдържа всички съставни части на зърното – ендосперм, зародиш и обвивка, в пропорциите които им е отредила природата, и всички витамини, минерали и фитонутриенти които се съдържат в тях.

Зърното на лимеца е богато на тиамин /витамин В1/ и ниацин /витамин В3/. Високо е и съдържанието на магнезий, калий, калций, желязо, фосфор, цинк и сяра. Съдържа значителни количества витамин А, Е и селен. Лимецът не съдържа холестерол.

* Смляно на каменна мелница
* Без изкуствени добавки
* Пухкава, фино смляна структура
* С много ниско съдържание на глутен. Подходящо при нискоглутенови диети.

Начин на употреба:

Подходящо за приготвяне на всякакъв вид диетични печива, хляб, сладкиши и други тестени изделия. Идеално за обща употреба.

Съставки:

Пълнозърнесто брашно от еднозърнест лимец (100%)

Хранителни стойности за 100 гр.:

Енергийна стойност - 1376 kJ / 329kcal
Мазнини - 2.1 гр,
от които наситени - 0.4 гр
Въглехидрати - 0.60 гр,
от които захари - 0.001 гр
Белтъчини - 11 гр
Сол - 0 гр

Информация за алергени:

* Съдържа глутен

1 кг

Други продукти, които биха ви заинтригували

  • Поръчайте Нашата цена: 4.80 лв 8.05 лв
    Предлагаме този продукт с отстъпка поради изтичащ срок на годност: 22.02.2024 г
    Пшениченият глутен е известен още като пшеничен протеин. Извлича се от пшенично брашно в което глутенът е активиран по време на процес на дехидратиране, който премахва всички други съставки с изключение на глутена. След това глутенът се изсушава и се смила обратно на прах. Може да се използва за добавяне към рецепти за хляб с мая, за подобряване на текстурата и еластичността на тестото. Пшеничният глутен е основна съставка на „пшеничното месо“, известно като "сейтан".

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat