Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Пшеничните стръкове, наричани още пшенична трева, представляват поникналата млада трева след покълване на зърната на обикновената пшеница. Използват се от хора, спазващи определена диета и различни пречистващи режими.
Пшеничната трева на прах се произвежда от нежни стръкове на пшенични растения, които са нарязани, изсушени, сортирани и смлени. Поради специфичното географско местоположение, Нова Зеландия има много слънчеви часове и висококачествена почвени условия. По тези причини новозеландската пшенична трева на прах има по-тъмнозелен цвят от същите продукти от други страни и е с по-високо съдържание на хлорофил. Хлорофилът се счита за здравословно хранително вещество, което може да попречи на растежа и развитието на неблагоприятни бактерии.
Начин на употреба:
Препоръчителната дневна доза е 5 g (1 ч.л.) на ден. Ако не сте приемали пшенични стръкове досега, препоръчваме ви да започнете с малка доза и постепенно да увеличите количеството, докато достигнете 1 чаена лъжица. За деца от 5 до 15 години намалете дозата на половин чаена лъжичка. Консумирайте 30 минути преди хранене в шейк, смути, прясно изцеден сок или добавете към салатни дресинги, сосове, супи или десерти.
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност - 1185 kJ / 284 kcal;
Мазнини - 3.5 g,
от които наситени - 0.7 g;
Въглехидрати - 20.3 g,
от които захари - 8.4 g;
Фибри - 37.8 g;
Белтъчини - 24 g;
Сол - <0.01 g.
Съставки:
пшенични стръкове (
Triticum aestivum) на прах, биологичен произход
Това е натурален продукт, който не съдържа добавки или консерванти, и са възможни сезонни промени в цвета и вкуса.
125 г