Пуканките от елда са алтернатива на зърнените закуски, съдържащи пшеница. Може да се смесват с пуканки от киноа, пуканки от просо или други зърнени храни. За да им добавите естествена сладост, прибавете сушени плодове. Вкусът на елдата се съчетава също с диви гъби, магданоз, лук, пресни зеленчуци, тофу и сирене.
Начин на употреба:
добавете към зърнена закуска и мюсли. Поръсени върху йогурт и пресни плодове. Комбинирани със сушени плодове, ядки и семена. Залейте с малко топла вода, за да омекнат и овкусете с подправки и зехтин.
Съставки:
елда (Fagopyrum esculentum Moench), биологично земеделие.
Съхранявайте на сухо и хладно място без пряка слънчева светлина.
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност - 1565kJ/371kcal
Мазнини - 4.9 g,
от които наситени - 1.5 g
Въглехидрати - 65.1 g,
от които захари - 1.1 g
Фибри - 8.3 g
Белтъчини - 12.4 g
Сол - 0.01 g
150 г