Полу-пълнозърнестo фиде - био, La BIO IDEA, 375 г

Цена: 4.29 лв (1.14 лв / 100 г)

Производител: La BIO IDEA
Произход: Холандия
Код: SKU8697
Баркод: 8718976016858
в наличност:
Брой:
-
+
4.29 лв
Добавете в желани
 


Тънко фиде от твърда пшеница, подходящо за супи или като паста

Фиде от висококачествена био пшеница, отглеждана и обработена в Сицилия. Тези тънки макарони са известни още като капелини или ангелски коси. В България фидето се използва най-често като допълнение към супа, но можете да го сварите и използвате както всяка друга паста - със сос, запечено на фурна или на тиган.

Обработването от зърно пшеница до готова паста се прави до 24 часа. Меленето на пшеницата и оформянето на макароните става на една и съща производствена линия и е уникален процес. По обичайния метод отпреди 100 години пастата се е сушала на дървени рафтове в селата на Сицилия, а сега вече това става във фабриката на семейство Барбагало. Сушенето се прави на ниска температура между 50-65 градуса, за да се запазят ароматът и хранителните вещества. Сега това е традиционната паста на La BIO IDEA, чийто девиз е "con amore e passione".

Суровините за продуктите на La Bio Idea се отглеждат от семейни ферми в Италия. Анджело Барбагало е страстен производител на паста. Той работи постоянно с 15 човека в своята фабрика за подобряване на процесите на съхраняване или увеличаване на качеството на пастата. Неговото производство е идеалната комбинация от стари традиционни методи и съвременни знания и технологии. И все пак, най-важното нещо остава вкусът на пастата, която прави. Според Анджело има 7 важни стъпки за прекрасни макаронени изделия:
1. Подбор на висококачествена сицилианска твърда пшеница
2. 28-степенно смилане на зърното
3. Прясното брашно се обработва в рамките на 24 часа
4. Тестото се приготвя с изключително внимание
5. Бавно пресоване на тестото в желаната форма
6. Пастата се суши на ниска температура, за да не се загубят вкусът и хранителните качества
7. Последната стъпка зависи от вас - варете макаронените изделия в много вода, 1 литър на 100 грама. Пастата трябва да плава!

Начин на приготвяне:

Фидето се сварява за 3 минути в подсолена вода - може да се консумира като макаронено изделие или добавено към супа.

Хранителна информация за 100g:

Енергийна стойност - 1538kJ / 363kcal;
Мазнини - 1.6g;
от които наситени - 0.4g;
Въглехидрати - 73.5g,
от които захари - 3.2g;
Фибри - 4.2g;
Белтъчини - 11.5g;
Сол - <0.1mg

Съставки:

био полу-пълнозърнест грис от твърда пшеница, вода.

375 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Киноата е култивирана преди около 4000 години в района на Андите. От нея се правят макаронени изделия, пуканки и хляб. Чудесно се комбинира със зеленчуци и лесно може да замести ориза в различни рецепти.
  • очакваме Нашата цена: 2.65 лв
    Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност