Полента от органично земеделие.
Полентата е фино смляно брашно, подходящо за приготвянето както на качамак, така и на разнообразни безглутенови печива и десерти, или за сгъстяване на супи и сосове. Всъщност, полентата е традиционно италианско ястие, което по начин на приготвяне напомня българския качамак.
Царевичното брашно е богато на витамин А, витамини от групата В, витамин С и витамин РР. Качамакът спомага за изхвърлянето на токсините от организма и съдържа две незаменими аминокиселини – лизин и триптофан.
Начин на приготвяне:
Оставете 1 литър вода да заври в тенджера. Прибавете 250 г полента и намалете на слаб огън, за да къкри в продължение на 5 мин. Махнете тенджерата от котлона. Покрийте с капак и оставете да се задуши за 10 мин. Приготвеното количество е достатъчно за 4 порции.
Хранителна информация за 100 г:
Енергия - 1511 kJ/356 kcal
Белтъчини - 6.9 г
Въглехидрати - 79.5 г
от които захари - 0.54 г
Мазнини - 0.5 г
от които наситени - 0.48 г
Фибри - 3 г
Сол - 0.003 г
Информация за алергени:
* Без глутен
* Веган
* Пълнозърнест продукт
Състав:
Царевично брашно
За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на насипни храни, чайове, подправки и наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.