Една от най-широко разпространените в гръцката кухня форми на пастата критараки (Kritharaki), в 100% биологичен вариант и направена от първокласно качество и най-фин вкус грис от твърда пшеница, отгледан в Пелопонес, Гърция, замесена и изсушена в собствена фабрика. Използва се като основно ястие, сварена в доматен сос с лук и зехтин, а също е и популярна гарнитура към печено месо. Без добавена сол. Подходяща за веган диета и за деца.
Начин на употреба на Паста Критараки (Орзо) - био:
Сварете за 13-15 мин. и отцедете.
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност 1603kJ / 378kcal
Мазнини 1 g,
от които наситени 0,6 g
Въглехидрати 78 g,
от които захари 4,8 g
Фибри 3,3
Белтъчини 12,60 g
Сол 1.06 g
Съставки:
100% грис от твърда пшеница*
*от биологично земеделие
330 г