Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Палмовата захар е традиционен подсладител в Югоизточна Азия. Извлича се от нектара, съдържащ се в цветовете на различни видове палмови дървета. Нашата захар се добива от растението Arenga pinnata. По сладост се доближава до кафявата тръстикова захар, но има специфичен вкус и аромат с карамелени нотки. Набира все по-голяма популярност като алтернатива на бялата захар.
Начин на употреба:
Може да замести 1:1 бялата захар в рецепти, както и който и да е друг подсладител. Подходяща за подслаждане на кафе, масала чай, горещ шоколад, шейкове и други напитки. Използва се в разнообразни печива, сурови десерти, както и за глазури и сиропи. Палмовата захар има по-фина текстура от рафинираната захар, което прави сладкишите по-плътни и сухи. За да получите желаната консистенция, когато замествате бяла захар с палмова, добавете намачкан банан или друга по-мазна и по-влажна съставка.
Хранителна информация за 100 гр:
Енергийна стойност: 1620kJ/387kcal.
Мазнини - 0.2 гр,
от които наситени - 0.2 гр;
Въглехидрати - 93.4 гр,
от които захари - 93.1 гр;
Белтъчини - 1.7 гр;
Сол - 0 гр.
Съставки:
Палмова захар от биологичен произход
200 г