Уме су е класическа японска подправка, за която се твърди, че се е използвала още през периода Едо (около 1600 г.). Заради уникалния си вкусов профил тя печели все повече последователи по целия свят. Подправка от мариновани японски сливи Уме - представлява саламурата, получена от накисването на сливите с листа от перила и морска сол. Леко кисела на вкус, може да се използва вместо оцет, но освен това е и солена. Използвайте за салати, готвени зеленчуци, пастети, сосове и др. Киселинност 4°. Веган.
Хранителна стойност за 100 ml:
Енергийна стойност - 277kJ / 65kcal;
Мазнини 0 g,
от които наситени 0 g;
Въглехидрати 6.7 g,
от които захари 0.7 g;
Фибри 1.7 g;
Белтъчини 7.9 g;
Сол 9.4 g.
Съставки на Оцет от сливи Уме Су - био :
умебоши* (Prunus mume), морска сол, листа от перила* (Perilla frutescens).
*съставки от биологично земеделие.
250 мл