Био сертификат може да изтеглите от
ТУК (изисква Adobe PDF Reader).
Оризовият протеин е чудесна алтернатива на соевите и суроватъчни протеини. Получава се от покълнал пълнозърнест (кафяв) ориз, третиран с растителни ензими, които подпомагат отделянето на белтъчините и въглехидратите. Без добавени аромати и подсладители, текстурата на оризовия протеин е фина, а вкусът му лесно се смесва в различни ястия и напитки. Идеална хранителна добавка за повишаване на приема на протеини в хранителния режим.
Съдържание на протеин: 80%
Начин на употреба:
Добавете 1-2 с.л. към вода, фреш, ядково мляко, шейк или зърнена закуска. Използвайте за приготвяне на протеинови десерти или като сгъстяващ агент за сосове и супи. Комбинирайте с грахов протеин, ванилия и какао, за да си направите собствена протеинова смес.
Хранителна стойност за 100 гр:
Енергийна стойност - 1815kJ / 429kcal
Мазнини - 5.32 g,
от които наситени - 2.2 g
Въглехидрати - 4.7 g,
от които захари - 0.1 g
Белтъчини - 84.4 g
Сол - 0.1 g
250 / 500 г
Zoya.BG Recipe
Домашен суров протеинов бар
Необходими продукти: 30 гр. фурми
30 гр.
сурово кашу или бадеми
2 супени лъжици оризов протеин
2 супени лъжици
мака (по желание)
1 супена лъжица
мескито брашно (по желание)
малко вода
Указания: Нарежете наситно фурмите и ядките и ги изсипете в голяма купа. Добавете оризовият протеин и другите съставки на прах. Добавяйте с бъркане с голяма лъжица по малко вода. Продължавайте да добавяте вода докато съставките на прах, фурмите и ядките се смесят добре и оформят твърдо тесто.
Поставето тестето на дъска за рязане и нарежете на парчета с големина по желание. Полученото количество е достатъчно за оформянето на 7-9 големи протеинови бара. Поставете ги на топло място за няколко часа, за да дехидратират. И се насладете!