Брашно от кафяв ориз, без съдържание на глутен и пшеница. Лесно смилаемо. Подходящо за хляб, пудинги и бисквити. Може да се използва и за сгъстяване на сосове.
Информация за алергени: не съдържа мляко, казеин, яйца, соя, глутен, ядки.
Не е избелвано.
Съставки:
бял ориз и кафяв ориз
Рецепта от Зоя БГ
Бързи палачинкови хлебчета
Какво е необходимо ? • 100 г брашно от елда • 1 кг оризово брашно или безглутеново брашно • 180 мл вода • 30 мл мазнина (може и кокосово масло)
Смесете брашното, сол на вкус, вода и 1 с.л. мазнина. Оставете за около 15 минути. Нагрейте тиган и излейте малко количество като за палачинка. Запечете до появата на мехурчета и обърнете на другата страна. Сложете в плоска чиния и покрийте за да не изсъхнат.
Хранителна информация за 100 г:
Енергийна стойност - 1504kJ/354kcal;
Мазнини - 2.0 г,
от които наситени - 0.5 г;
Въглехидрати - 75.2 г,
от които захари - 0.3 г;
Фибри - 2.6 г;
Белтъчини - 7.8 г;
Сол - <0.03 г
1 кг