Оризовите кори се използват широко в азиатската кухня за приготвяне на китайски пролетни или виетнамски летни рулца. От тънките оризови листа могат да се приготвят сравнително бързи и лесни рецепти, като най-популярни са рулцата. Изберете разнообразни плънки и сосове, експериментирайте с различни комбинации и смеси от задушени, запържени или свежи съставки. Оризовата "хартия" е универсална и с нея могат да се завиват солени и сладки рулца, банички и щрудели. Не съдържат глутен. От биологично производство.
Начин на употреба:
Накиснете оризовите листа за 10 секунди в хладка вода или леко ги поръсете с мокра ръка. Поставете плънката и навийте стегнато. Сервирайте със соев или лют сос. По желание може да ги изпържите до златисто. Приготвяйте със свежи или задушени зеленчуци, тофу, риба или месо.
Рецепта от Зоя БГ
Рулца с гъби
(за 12 рулца)
Какво е необходимо ? 2 червени чушки
2 моркова
1 тиквичка
1 лимон
10 г рукола
1 стрък пресен лук
1 стрък пресен чесън
1/2 малка глава целина
1/2 средна на големина глава карфиол
250 г гъби (печурки, шийтаке или др.)
оризови кори
соев сос
хималайска сол
черен пипер
зехтин
Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават със зехтин за 10 мин. Добавят се сол и черен пипер. Свалят се от котлона и се доовкусяват с лимон и соев сос. Влажните оризови кори се напълват с плънка и се навиват. Могат да се консумират направо или да бъдат изпържени.
За повече авторски рецепти посетете Кукуряк: www.kukuriak.com
Съставки:
бял ориз* 60%, нишесте от тапиока* 39.7%, сол 0.3% *съставки от биологично земеделие.
Хранителна информация за 100 g:
Енергийна стойност - 1430.93kJ / 342kcal;
Мазнини - 0.2 g,
от които наситени - 0.12 g
Въглехидрати - 83.8 g,
от които захари - 0.0 g
Белтъчини - 1.22 g
Сол - 1.45 g.
12 броя