Нерафинирана тръстикова захар - светла

Цена: 7.25 лв (7.25 лв / 1 кг)

Производител: ZoyaBG ®
Годно до: 31-12-2023
Произход: Колумбия
Код: SKU4752
Баркод: 72632405330166
в наличност:
Брой:
-
+
7.25 лв
Добавете в желани
 

Предлагаме всички продукти с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 7.63 лв

Описание:

Нерафинирана тръстикова захар, био земеделие


Тръстиковата захар се извлича от сока на тропическото растение захарна тръстика (Saccharum officinarum). Тя, от своя страна, принадлежи към семейство Житни (Poaceae), към които се отнасят пшеницата, царевицата, оризът и много фуражни култури. Счита се, че тръстиката е била култивирана за първи път в Нова Гвинея 6000 г. пр. н.е. По това време фермерите се наслаждавали на сладостта й, като директно дъвчели сочните стръкове.
В момента 80% от производството на захар в света използва за суровина захарната тръстика. Останалите 20% се падат на захарното цвекло. Независимо от кое растение се извлича, от биохимична гледна точка, и двата вида захар представляват захароза (C12H22O11). Сладките кристалчета на тръстиковата захар се получават при кондензирането на сиропа, който се събира във вътрешността на тръстиковите стъбла. Златистият й до кафяв цвят означава, че захарта не е била рафинирана и избелвана. Наситеността на цвета варира в зависимост от съдържанието на меласа. Подслаждането на напитките, десертите и печивата с тръстикова захар добавя по-наситен и богат аромат и карамелен послевкус.

Съдържание:

Тръстикова захар от биологично земеделие.Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

 • 1
  Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
 • 2
  Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
 • 3
  Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви

Други продукти, които биха ви заинтригували

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

 • Поръчайте Нашата цена: 3.65 лв
  Смята се, че бялото брашно, смляно на каменна мелница, е по-добрият избор от бялото брашно от индустриалните мелници. Бялото брашно от каменна мелница е с леко кремав оттенък и страхотен аромат. Хлябът от него е по-тъмен цвят, поради липсата на избелители.
 • Поръчайте Нашата цена: 21.15 лв
  С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat