Насипни фурми сорт „Меджул“

1 кг, 500 г, 200 г

Цена: 9.75 лв (4.88 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
Произход: Израел
Код: SKU5084
в наличност:
Брой:
-
+
9.75 лв
Добавете в желани
 

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Описание:

Органични фурми, сорт „Меджул“.
Считан за най-добрия сорт, „Меджул“ са най-едрите и сочни от всички видове фурми. Те са меки, месести и ароматни, а вкусът им е подобен на карамел. Много подходящи за приготвяне на сурови бонбони и десерти.
Изключително богати на фибри (между 6% и 85%) и естествени плодови захари. В арабските страни фурмите са на особено голяма почит - известно е, че с тях мюсюлманите прекъсват поста си (по време на свещения им месец Рамазан), преди да преминат към угощенията след залез слънце (т.нар. ифтар).

Фурмите съдържат големи количества витамин А и витамин B6, фолиева киселина, желязо, калий, мед, магнезий и други минерали. 10 фурми на ден покриват половината от препоръчителната дневна доза желязо. Съдържат антиоксидантни флавоноиди като бета-каротин, лутеин и зеаксантин, които предпазват клетките от разрушителния ефект на свободните радикали.

Хранителна стойност за 100 г:

Енергия - 1168kJ/278kcal
Протеини - 2,5 г
Въглехидрати - 69 г
Захари - 64 г
Мазнини - 0,5 г
Наситени мастни киселини - 0,3 г
Фибри - 7,1 г
Натрий - 35 мг
Класация на продукта по продажби
#24 в Насипни храни

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • очакваме Нашата цена: 16.35 лв
    Кашуто е широко използвано в традиционната кухня на Югоизточна Азия в супи, яхнии и месни ястия. Плътният му вкус с повече сладки нотки от останалите ядки, както и фактът, че много бързо омеква след накисване, го превръщат в ключова съставка в съвременните вегетариански и сурови рецепти.
  • Поръчайте Нашата цена: 6.75 лв
    Бадемово мляко с ниско съдържание на наситени мазнини. Една чаша от 200 мл съдържа 26 kcal.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.75 лв
    Кокосово мляко се произвежда от настърганата сърцевина на кафевия кокос. Цветът и богатия му вкус се дължат на високото съдържание на кокосово масло, като в голям процент са наситени мастни киселини. Традиционно, месестата част на кокоса се смила на дребно и се смесва с малко вода.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност