Насипни био стафиди - България

Цена: 30.25 лв (30.25 лв / 1 кг)

Заместителен продукт
Код: SKU5514
Баркод: 76763399072248
Продуктът е спрян от продажба
Брой:
-
+
30.25 лв
Добавете в желани


Описание:

Стафиди "Султанина" от биологично земеделие


"Султанина" е сорт бяло грозде без семки, произхождащо от Средна Азия и Близкия Изток. Когато се изсушат, те са с малка до средна големина и се отличават с приятна сладост и златист до кафяв цвят. Стафидите имат голяма хранителна и диетична стойност. Те съдържат от 65 до 77% захари, представени главно от глюкоза (30-48%) и фруктоза (30-40%). Освен захари, в сушеното грозде се съдържат азотни вещества (1,4-1,7%) и органични киселини (1,2-2%). Богати са на  витамини А, B1, B2, B3, B4 и микроелементи като магнезий, желязо и калий и антиоксиданти.

Стафиди, произведени в с. Бата, община Поморие. Тъмният им цвят е белег за естествен и бавен процес на сушене, без добавянето на серен диосид, калиев карбонат или растителна мазнина, която да ги консервира.

Начин на употреба:

Тъй като самите семена имат тънка люспа, стафидите остават сочни и крехки дори и след тяхното изсушаване. Подходящи както за самостоятелна консумация (в умерено количество, тъй като са калоричен продукт), така и за прибавянето им към разнообразни сладки печива и за приготвянето на сурови рецепти.

Съставки:

Сушени гроздови семена сорт "Султанина".

Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

 • 1
  Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
 • 2
  Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
 • 3
  Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви


За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

 • Поръчайте Нашата цена: 1.60 лв
  Солети-Гризети са направени от смлян на каменна мелница български лимец, квас и хималайска сол. Пълнозърнести и веган. В рецептата са използвани основно местни продукти, произведени в малка био ферма. Имат натурален вкус и са с намалено съдържание на сол и глутен, което ги прави много подходящи за деца.
 • Поръчайте Нашата цена: 21.15 лв
  С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
 • Поръчайте Нашата цена: 3.25 лв
  Смята се, че бялото брашно, смляно на каменна мелница, е по-добрият избор от бялото брашно от индустриалните мелници. Бялото брашно от каменна мелница е с леко кремав оттенък и страхотен аромат. Хлябът от него е по-тъмен цвят, поради липсата на избелители.
 • Поръчайте Нашата цена: 5.85 лв
  Брашно, приготвено от свежата бяла месеста част на кокосови орехи, отгледани спрямо стандартите на биологичното земеделие в Шри Ланка. Въпросната ядлива сърцевина се суши на ниска температура, след което се обезмаслява и се смила до получаване на фина текстура.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat