Насипни Счукани Какаови Зърна - Сурови Био

Цена: 39.75 лв (3.98 лв / 100 г)

Производител: ZoyaBG ®
Произход: Перу
Код: SKU1671
в наличност:
Брой:
-
+
39.75 лв
Добавете в желани
 

Предлагаме храните с марка Зоя.БГ с 5% отстъпка онлайн. Цена в "Смесен Магазин": 41.84 лв

Описание:

Счукани какаови зърна, био земеделие

Био сертификат може да изтеглите от ТУК (изисква Adobe PDF Reader).

Нашите счукани какаови зърна идват от Перу и са от вида Креолски какаови зърна. Креолските какаови зърна са известни като "Кралицата на какаото" и са древен, не-хибриден сорт с богат и наситен вкус и аромат, едни от високо ценените какаови зърна в цял свят. Много малка част от световното производство на Какаови зърна е от Креолски дървета, тъй като те са чувствителни и отглеждането им изисква повече грижи, а и реколтата от тях е относително по-малка.

Какаовите парченца (cacao nibs) представляват обелени и счукани какаови зърна. Всъщност счуканите какаови зърна са предшественик на шоколада. Има два вида cacao nibs. Единият е от печени какаови зърна, а другият от сурови какаови зърна. Нашите са сурови и органични.

Трябва да се отбележи, че какаовите зърна обикновено преминават и процес на ферментация, като обикновено се разполагат в дървени щайги или кошници с бананови листа помежду им и отгоре. Продължителността  на ферментацията е между 2 и 7 дена. Процеса променя аромата, но ако искаме по-добър аромат ферментацията трябва да е по-дълга. Ферментацията променя и вкуса на зърната, който обикновено оприличаваме с този на шоколада. Без ферментационният процес не се получава шоколадов вкус.

Счуканите какаови зърна не са печени или ферментирали, получени са от сурови какаови зърна, обелени и счукани на частички.

Счуканите какаови зърна (Cacao nibs) съдържат магнезий, сяра, антиоксиданти, моноаминооксидазни-инхибитори, фенилтиламин и анандамид. Те правят сърцето ни по-здраво и намаляват стреса. В последните години cacao nibs се превръщат в популярна, здравословна храна.

Консумацията на счукани какаови зърна е по-лесна от консумацията на цели какаови зърна. Счуканите могат лесно да се прибавят в шейкове и в рецепти за шоколад.

Начини на консумиране:

Може да ги прибавяте в шейкове, да ги ядете директно, да ги замразявате подсладени с мед или агаве, да ги миксирате с Мака в билкови чайове, да ги прибавяте към сладолед. За да направите шоколад е необходимо натрошеното какао да бъде намачкано и смляно в какаова паста наречена какаов ликьор (в него няма алкохол). Бъдете внимателни когато ядете счуканите какаови парченца (cacao nibs) и избягвайте консумацията на млечни продукти, за да извлечете максимално ползите от какаото. Доказано е че млечните продукти блокират способността на организма да абсорбира антиоксидантите от какаото.

Употреба:

До 2 лъжици на ден (около 28 г)

Рецепта от Зоя БГ

Какаови сурови сладички
Какво е необходимо ?
чаена чаша какао на прах
чаена чаша счукани какаови зърна
чаена чаша фурми, без костилка
чаена чаша сурови орехи щипка хималайска сол

Сложете фурмите, орехите, какаото на прах и солта в блендер и разбийте, докато получите смес, наподобяваща тесто. Смесете тестото с парченцата натрошени какаови зърна и разстелете получилата се смес на пласт, дебел 2.5 см. Нарежете тестото на малки квадратчета или ги оформете като топчета или труфели. По желание може да ги овъргаляте в счуканите какаови зърна.
 
Класация на продукта по продажби
#155 в Насипни храни

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 5.95 лв
    Органичнa канела от вида Cinnamomum verum (Cinnamomum zeylanicum), известна още като „истинска канела“ и „цейлонска канела“. Произхожда от Шри Ланка, за разлика от по-разпространената канела Cinnamomum Cassia, която вирее в Китай. Сравнена с касията, цейлонската канела съдържа минимално количество кумарин, има деликатен сладък аромат и вкус и е по-светлокафява на цвят.
  • Поръчайте Нашата цена: 22.15 лв
    С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност