Цели какаови зърна, Креолски, био земеделие
Масленост: 48,15%
Латинското название на какаовото дърво Theobroma cacao се превежда като „храна на боговете“. Плодовете му са какаовите зърна, които в древността били използвани от ацтеките като разменна монета. От пресоването на какаовите зърна се приготвя какаовото масло, какаовата паста и какаото на прах. Днес какаото е най-известно като съставка на шоколада.
Начин на употреба:
Добавете 5-10 зърна към шейкове, зърнени закуски и сурови десерти или консумирайте самостоятелно. Комбинирайте със сушени плодове и ядки, за да туширате характерната им горчивина.
Хранителна стойност за 100 гр:
Енергийна стойност - 1707kJ/408kcal.
Мазнини - 24.5 гр,
от които наситени - 14.4 гр.
Въглехидрати - 10.8 гр,
от които захари - 8.7 гр.
Белтъчини - 19.8 гр.
Сол - 0 гр.
За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на насипни храни, чайове, подправки и наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.