Насипна хималайска сол - едра

Цена: 3.40 лв (3.40 лв / 1 кг)

Годно до: 31-03-2027
Произход: Пакистан
Код: SKU3823
Баркод: 77961519386421
в наличност:
Брой:
-
+
3.40 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Едра хималайска сол


Насипната едра хималайската кристална сол се внася от Пакистан, по-точно от Salt Range (Солената планина). Последващата обработка се извършва в град Карачи от доставчикът им, който има сертификат  ISO 9001 & HACCP. В Пакистан има над 100 фирми, преработващи сол, но само една от тях има сертификат по ISO 9001 & HACCP. Това оскъпява продукта, но за това пък е най-качественият. Кристална сол в естествено червеникав цвят, големина на зърната 2-5 мм. Хималайската кристална сол е обработена ръчно и съдържа много естествени минерали като Натриев хлорид, Магнезий и Калций. Тази естествена каменна сол се отличава с деликатния си вкус и е подходяща за разнообразни ястия.

Хималайската сол*:

- идва от Пакистан /Salt Range
- отговаря на кодекса за хранителните продукти (нормативните изисквания, които се грижат за безопасността и продуктовото качество на хранителните продукти, които ОПЗ и СЗО на ООН публикуват още през 1963 г.)
- по своята ph-стойност е почти неутрална до основна 7,2
- добива се по традиционен начин
- абсолютно естествен продукт
- съдържа всички естествени минерали
- с много мек и деликатен вкус
- подложена на проверки и контрол за хранителни продукти в Германия (GBA, Хамбург)

Съставки:

96.73% NaCl, 0.14% Ca, 0.08% Mg, 1.29% SO4, 0.06ppm Fe, водно-неразтворими вещества: 0,17%
Влажност: 0,11%

*Забележка:

Тази хималайска кристална сол не идва от Хималаите, а от хълмиста верига в северен Пакистан, на около 200-300 км от тях. Поради тази причина се дистанцираме от известните изказвания за лечебни свойства.

По данни на производителя, по-светлата на цвят сол (по-бледорозова) е по-висококачествена. По-тъмният цвят указва присъствие на повече воднонеразтворими частици. Като естествен продукт, всяка партида сол варира по цвят.

Лабораторен анализ ТУК.

Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

 • 1
  Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
 • 2
  Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
 • 3
  Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви


За да насърчим zero waste инициативите предлагаме допълнителни 10% отстъпка, към всяка покупка със собствен съд на наливни душ гелове, шампоани или почистващи препарати, направена на място във физическите ни магазини в София.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

 • Поръчайте Нашата цена: 1.60 лв
  Солети-Гризети са направени от смлян на каменна мелница български лимец, квас и хималайска сол. Пълнозърнести и веган. В рецептата са използвани основно местни продукти, произведени в малка био ферма. Имат натурален вкус и са с намалено съдържание на сол и глутен, което ги прави много подходящи за деца.
 • Поръчайте Нашата цена: 20.35 лв
  С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
 • Поръчайте Нашата цена: 3.25 лв
  Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat