Насипна елда - България

Насипна елда - България

Цена: 5.80 лв

Код: SKU9410
Продуктът е спрян от продажба
Брой:
-
+
5.80 лв
Добавете в желани


Описание:

Макар да е особено популярна в Русия, където я наричат „гречка“, елдата произхожда от Югоизточна Азия. Руснаците я консумират на каша, докато в Япония се използва най-вече за направата на нудъли. Елдата може да се приготвя със зеленчуци вместо ориз, да се смели на брашно или да се накисва за една нощ и да се добавя към сутрешната закуска. Погрешно смятана за зърнена храна, елдата естествено не съдържа глутен, подобно на просото.

Начин на употреба:

Нe е необходимо предварително накисване. Измийте добре и сварете в съотношение 1:2 за 20 минути или докато омекне. Изцедете водата и комбинирайте с подправки на вкус или добавете към любимата си рецепта. Можете и да я направите на кълнове - накиснете семената в хладка вода за около 15 минути, след това ги изплакнете и оставете на стайна температура. След няколко часа (или една нощ) изплакнете отново и можете да ги консумирате сурови или объркани с подправки и дехидратирани.

Хранителна стойност за 100 гр:

Енергийна стойност - 1513 kJ/ 362 kcal
Мазнини - 1.7 г
от които наситени - 0.3 г
Въглехидрати - 75.9 г
от които захари - 0.1 г
Белтъчини - 9.3 г
Сол - 0.01 г

Съставки:

Елда от натурално земеделие

Произход:

България

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Покажи следващите 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт