Насипен нахут - Био

Цена: 8.75 лв (8.75 лв / 1 кг)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Най-продаван
Годно до: 31-08-2022
Произход: Турция
Код: SKU2724
Баркод: 72511246810073
в наличност:
Брой:
-
+
8.75 лв
Добавете в желани
 


Описание:

Нахут, био земеделие


Нахутът (Cicer arietinum) принадлежи към семейство Бобови. Въпреки че е известен като арабска храна, той е една от най-рано култивираните култури по нашите земи. Арабско всъщност е най-известното ястие с нахут – хумусът, който представлява разядка, приготвена от пасиран нахут и сусамов тахан. Както всички бобови храни, нахутът e добър източник на протеини (8.8 g в 100 g сготвен нахут). Той има нисък гликемичен индекс (10), което означава, че не предизвиква скокове в кръвната захар и пристъпи на неконтролируем апетит. Това в комбинация в високото съдържание на разтворими фибри го прави изключително засищаща храна. Нахутът е богат на фолиева киселина (43% от препоръчителната дневна доза), както и на повечето витамини от група B, които играят важна роля в клетъчния метаболизъм и оказват антистресов ефект.

Употреба:

Накиснете нахута във вода за една нощ. На сутринта измийте и варете до омекване.

Здравейте! Благодарим, че избирате насипни храни и правите по-осъзнат и по-устойчив избор за околната среда.

  • 1
    Голяма част от нашите насипни храни са с биологичен произход или най-малкото не са третирани с никакви пестициди и хербициди. Това ги прави примамливи за някои видове насекоми
  • 2
    Ако в кухнята имате предвидени добре затварящи се съдове за любимите насипни, препоръчваме да ги прехвърлите от нашите хартиени опаковки, които служат основно за транспорт
  • 3
    Ако все пак забележите нещо, което ви притеснява, ние с радост ще приемем рекламацията. Молим да бъде подадена към нас не по-късно от 2 седмици от получаване на поръчката ви

Други продукти, които биха ви заинтригували

  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Основна съставка в популярните от арабската кухня фалафели и хумус, нахутът се използва и на Пиренейския полуостров в различни салати. В Индия пък го смилат на брашно за направата на сладки и солени печива. Чудесно се комбинира със зеленчуци и пикантни подправки.
  • Поръчайте Нашата цена: 3.85 лв
    Брашното от нахут традиционно се използва в индийската и близкоизточната кухня, a в наши дни става все по-популярна алтернатива на пшеничното брашно в различни смеси и печива. Подходящо е и за сгъстяване на сосове и супи.

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

  • Поръчайте Нашата цена: 2.65 лв
    Лимецът е стар сорт дива пшеница. Отличава се с високата си чистота, защото се отглежда без изкуствени торове и генни модификации. Съдържа много полезни хранителни вещества. Има почти два пъти повече мазнини, белтъчини, фосфор и витамини от групата В и А от останалите видове.
  • Поръчайте Нашата цена: 21.15 лв
    С характерния си тропически аромат и приятен сладък вкус, кокосовото масло e чудесна алтернатива на краве маслото както в сладки, така и в солени ястия. Когато се съхранява в хладилник е твърдо, но оставено на стайна температура придобива мека, кремообразна консистенция.
  • Поръчайте Нашата цена: 4.65 лв
    Кокосово мляко се произвежда от настърганата сърцевина на кафевия кокос. Цветът и богатия му вкус се дължат на високото съдържание на кокосово масло, като в голям процент са наситени мастни киселини. Традиционно, месестата част на кокоса се смила на дребно и се смесва с малко вода.
Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat