Мурсалски чай 22 г

Цена: 5.85 лв (26.59 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Продукти от България
Заместителен продукт
Производител: Ушев - билки от Триград
Годно до: 31-12-2024
Произход: България
Код: SKU4227
Баркод: 3800224650015
в наличност:
Брой:
-
+
5.85 лв
Добавете в желани


Описание:

Мурсалски чай от естественото му местонахождение - скалите в местността Дурдуга близо до с. Триград. Мурсалският чай (Sideritis scardica) е билка, отдавна използвана от родопчани, прочути със своето дълголетие и жизнеспособност. Освен тонизиращ той е и антиоксидант с укрепващо, антианемично, антимикробно и противовъзпалително действие. Съдържа желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и др. Голямо е количеството флавониди, които са основните активни вещества с противомикробно и антиоксидантно въздействие. Има още танини и етерични масла. Самия чай е с много силен специфичен аромат. Приготвен има сладникав вкус и леки нотки на мента.

Вече близо 15 години Любен Ушев се занимава с култивирано отглеждане на Мурсалски чай. Започвайки с няколко семенца, днес той годишно произвежда стотици хиляди корена разсад, а чаената му плантация край девинското село Триград се простира на 20 дка. Чаят, който отглежда, макар и култивиран, е със същите качества като този от естествените находища. Причината е, че расте в близост до местността Мурсалица, на 1400 м височина, където е и естествения ареал на именитата билка. Зад всичко това стои много труд и любов към земята и природата.

Начин на приготвяне:

Едно стръкче от чая се поставя в 250 мл прясна вода. Загрява се до кипене. След това се оставя да ври 5 минути до появата на златист цвят. Прецежда се и се пие подсладен, най-добре с чист пчелен мед. Най-добър ефект се получава при еднократно използване на стръкчетата.

Съставки:

Стръкове мурсалски чай (Sideritis Scardica) от биологично земеделие

>

България

22 г

Класация на продукта по продажби
#32 в Био и натурални храни
#1 в Био и натурални храни > Кафе и чай > Чай

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat