Смес за приготвянето на хрупваки плоски питки. Искате да си направите домашни дюнери или да приготвите вкусни и разнообразни хлебчета за сандвичи, миксът за плоски питки се приготвя бързо и е много вкусен. От 1 пакетче се приготвят 6 хлебчета тип арабски хляб, пита или наан. Веган. Може да го съчетаете с пресни зеленчуци, фаладели, къри или да приготвите любимите сандвичи.
Начин на приготвяне на Микс за приготвяне на плоски питки - био:
Арабски хляб: В купа смесете 100 мл топла вода със сухия микс. Оформете топка, след което оставете да почине за 30 минути под чиста кърпа. Разделете тестото на 6 топки, разточете ги на тънко с точилка, след което печете на сухо в силно загрят тиган за 2 минути, като обръщате хлебчетата на всеки 30 секунди. Съхранявайте под чиста кърпа или под чиния преди сервиране, за да предотвратите изсъхване на тестото.
Хляб пита: В купа смесете 100 мл топла вода със сухия микс. Оформете топка, намажете я с една чаена лъжичка олио и оставете за 1 час на топло място под чиста кърпа. Тестото трябва да втаса, докато си почива. Разделете тестото на 6 топки, разточете ги на дебелина 4-5 мм, след което печете на сухо в силно загрят тиган за 2 минути, като обръщате хлебчетата на всеки 30 секунди.
Хляб Наан: В купа смесете 125 г кисело мляко със сухия микс. Оформете топка, намажете я с една чаена лъжичка олио, след което оставете да почине за 1 час на топло място под чиста кърпа. Тестото трябва да втаса, докато си почива. Разделете тестото на 6 топки, разточете ги на дебелина 3-4 мм, след което печете на сухо в силно загрят тиган за 2 минути, като обръщате хлебчетата на всеки 30 секунди. Съхранявайте под чиста кърпа или под чиния преди сервиране, за да предотвратите изсъхване на тестото.
Хранителна стойност за 100 g:
Енергийна стойност - 958 kJ / 226 kcal;
Мазнини - 1.0 g,
от които наситени - 0.1 g;
Въглехидрати - 45 g,
от които захари - 1.2 g;
Белтъчини - 7.9 g;
Сол - 0.58 g.
Съставки:
пшенично брашно*, мая за хляб* Saccharomyces cerevisiae, кимион*, келтска сол. * от био земеделие. Може да съдържа следи от синап. Съхранение на сухо и хладно.
200 г