Микс за приготвяне на плоски питки - био, Nat-Ali, 200 г

Цена: 4.20 лв 8.45 лв (2.10 лв / 100 г)

Препоръчано от Зоя.БГ
  • Любим продукт
  • Разпродажба
Очаквана дата на доставка
Show discount
Намалени продукти
  • Изтичащ срок
Причина за отстъпка
  • 50% отстъпка
  • Предлагаме този продукт с отстъпка поради изтичащ срок на годност: 30.09.2023
Производител: Nat-Ali
Годно до: 30-09-2023
Произход: Франция
Код: SKU17929
Баркод: 3176800032255
в наличност:
Брой:
-
+
4.20 лв
Добавете в желани

Любим продукт!

Избран за Любим продукт на Зоя БГ



Веган микс за хрупкави плоски питки

Смес за приготвянето на хрупваки плоски питки. Искате да си направите домашни дюнери или да приготвите вкусни и разнообразни хлебчета за сандвичи, миксът за плоски питки се приготвя бързо и е много вкусен. От 1 пакетче се приготвят 6 хлебчета тип арабски хляб, пита или наан. Веган. Може да го съчетаете с пресни зеленчуци, фаладели, къри или да приготвите любимите сандвичи.

Начин на приготвяне на Микс за приготвяне на плоски питки - био:

Арабски хляб: В купа смесете 100 мл топла вода със сухия микс. Оформете топка, след което оставете да почине за 30 минути под чиста кърпа. Разделете тестото на 6 топки, разточете ги на тънко с точилка, след което печете на сухо в силно загрят тиган за 2 минути, като обръщате хлебчетата на всеки 30 секунди. Съхранявайте под чиста кърпа или под чиния преди сервиране, за да предотвратите изсъхване на тестото.
Хляб пита: В купа смесете 100 мл топла вода със сухия микс. Оформете топка, намажете я с една чаена лъжичка олио и оставете за 1 час на топло място под чиста кърпа. Тестото трябва да втаса, докато си почива. Разделете тестото на 6 топки, разточете ги на дебелина 4-5 мм, след което печете на сухо в силно загрят тиган за 2 минути, като обръщате хлебчетата на всеки 30 секунди.
Хляб Наан: В купа смесете 125 г кисело мляко със сухия микс. Оформете топка, намажете я с една чаена лъжичка олио, след което оставете да почине за 1 час на топло място под чиста кърпа. Тестото трябва да втаса, докато си почива. Разделете тестото на 6 топки, разточете ги на дебелина 3-4 мм, след което печете на сухо в силно загрят тиган за 2 минути, като обръщате хлебчетата на всеки 30 секунди. Съхранявайте под чиста кърпа или под чиния преди сервиране, за да предотвратите изсъхване на тестото.

Хранителна стойност за 100 g:

Енергийна стойност - 958 kJ / 226 kcal;
Мазнини - 1.0 g,
от които наситени - 0.1 g;
Въглехидрати - 45 g,
от които захари - 1.2 g;
Белтъчини - 7.9 g;
Сол - 0.58 g.

Съставки:

пшенично брашно*, мая за хляб* Saccharomyces cerevisiae, кимион*, келтска сол. * от био земеделие. Може да съдържа следи от синап. Съхранение на сухо и хладно.

200 г

Други продукти, които наши клиенти са поръчали заедно с този продукт

Следващи 5 продукта

Свържете се с нас, ако имате въпроси относно този продукт

* За връзка с вас ще обработим данните ви съгласно нашата Политика за поверителност


Facebook chat